Κορονοϊός: 43 νεκροί, 56 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στα 1212 στο σύνολο

Τα στοιχεία από τον τελευταίο απολογισμό για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα από τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ Σωτήρη Τσιόδρα. Επιβεβαιώθηκαν ακόμη 56 κρούσματα, στους 43 οι νεκροί.
Κορονοϊός: 43 νεκροί, 56 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στα 1212 στο σύνολο
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
iEidiseis

iEidiseis

18:01 - 30/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 18:46 - 30/03/2020

Νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα περιλαμβάνει ο απολογισμός του 24ωρου για την πανδημία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Δευτέρας, τα νέα κρούσματα είναι 56 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 1212, ενώ τα θύματα του ιού έφτασαν τα 43. Το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή, κατέληξαν πέντε συμπολίτες μας από τη νόσο που προκαλεί ο νέος ιός. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 71 έτη.

Ο καθηγητής ανέφερε πως οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ είναι πλέον 72, εκ των οποίων οι 14 είναι γυναίκες. Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη, όπως αναφέρθηκε. Παράλληλα, πέντε 5 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής, ενώ συνολικά έχουν διενεργηθεί 15.961 τεστ για κορονοϊό (15.151 χθες).

«Στην πατρίδα μας βλέπουμε ότι μένουμε στο "καλό σενάριο"», τόνισε ο ίδιος. «Είμαστε στη φάση του μετριασμού, εφαρμόζουμε τα μέτρα απόστασης», σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ, κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση, μνημόνευσε τον Μανώλη Γλέζο που έφυγε από τη ζωή σήμερα.

Εξάλλου, ο καθηγητής σχολίασε πως συστήνεται ο εμβολιασμός των παιδιών χωρίς καθυστέρηση, ιδίως των εμβολίων «άμεσης ανάγκης».

Υπενθυμίζεται πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν σε 1.156 την Κυριακή, ενώ οι ασθενείς της νόσου Covid-19 στις ΜΕΘ ήταν 69.

Χαρδαλιάς: Αναστέλλεται για 30 ημέρες η λειτουργία του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ

Την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από την πλευρά του.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους.

Επισήμανε πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, γιατί μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Ανακοίνωσε επίσης πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων