Κρανίδι: Βόμβες Τατούλη - Ήρθαν να φωτογραφηθούν, είχαν ειδοποιηθεί από τις 3 Απριλίου

Σε απίστευτες αποκαλύψεις για την δομή μεταναστών στο Κρανίδι προχώρησε ο Πέτρος Τατούλης. Ζητά από τον πρωθυπουργό να «περιορίσει την κυβερνητική έπαρση»
Κρανίδι: Βόμβες Τατούλη - Ήρθαν να φωτογραφηθούν, είχαν ειδοποιηθεί από τις 3 Απριλίου

21:51 - 21/04/2020
Τελευταία ενημέρωση: 22:04 - 21/04/2020

«Είχε προειδοποιηθεί η κυβέρνηση αρμοδίως πριν 20 ημέρες και κώφευσε. Ήρθαν σήμερα κατόπιν εορτής για να φωτογραφηθούν, ψευδόμενοι» καταγγέλλει για την περίπτωση στο Κρανίδι ο Πέτρος Τατούλης.

Ο ίδιος ζητά από τον κ. Μητσοτάκη να σεβαστεί τις θυσίες των πολιτών, αλλά και να περιορίσει την κυβερνητική έπαρση. «Ο πόνος και οι θυσίες των πολιτών δεν είναι ευκαιρία για μόστρα».

Ο κ. Τατούλης με δύο σκληρές επιστολές είχε ειδοποιήσει την κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στην δομή προσφύγων στο Κρανίδι. Μάλιστα οι επιστολές έχουν ημερομηνία από τις 3 και 7 Απριλίου αντίστοιχα, ενώ παραλήπτες ήταν τόσο ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας , ο υπουργός Υγείας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου.

Όπως τονίζει ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου, εν μέσω πανδημίας μεταφέρθηκαν ακόμη 50 άτομα στην ήδη ασφυκτικά γεμάτη δομή, ενώ εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι είχε ζητηθεί κινητή μονάδα υγείας και ενίσχυση του υποστελεχωμένου Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, αιτήματα στα οποία δεν δόθηκε ποτέ απάντηση.

Αναφέρει επίσης ότι «οι πολίτες έκαναν τα πάντα για να ισορροπήσουν τα εχέγγυα δημόσιας υγείας που δεν ήταν ικανή να τους προσφέρει η κυβέρνηση» και κάλεσε τον αρχηγό της κυβέρνησης «να εγκαταλείψει την επικοινωνία και την έπαρση γιατί στην περίπτωση του Κρανιδίου πιάστηκαν ψευδόμενοι και έχουν την κύρια ευθύνη για την τραγική τροπή που πήρε η ιστορία».

Από την άλλη πλευρά, ο Π. Τατούλης εξήρε την επαγρύπνηση του δημάρχου Ερμιονίδας, Γ.Γεωργόπουλου, ο οποίος μπήκε μπροστά προκειμένου να διαφυλάξει τον τόπο του και τους πολίτες και καταλόγισε «υπερφίαλο συγκεντρωτισμό στον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτική δόξα που δεν του αναλογεί και έχει μετατρέψει την διαχείριση της κρίσης σε ευκαιρία ανάδειξης πολιτικών και μη πολιτικών φίλων του σε κινηματογραφικούς αστέρες, επενδύοντας στον τρόμο που έχει καταλάβει τους πολίτες».

Ο π. περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε λόγο για τον σημαίνοντα ρόλο της αυτοδιοίκησης στην διαχείριση κρίσεων και προκλήσεων, έστω και αν αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης και τον θεσμό στο σύνολό του με απαξίωση και επιφυλάσσει στην αυτοδιοίκηση ρόλο κομπάρσου. «Άλλωστε, ο διορισμένος κομματικός περιφερειάρχης και εκλεκτός του Κ. Μητσοτάκη, κωφεύει από την αρχή της κρίσης στις εκκλήσεις όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για λήψη μέτρων και διεκδίκηση μεγαλύτερης προστασίας της δημόσιας υγείας τόσο σε προσφυγικές δομές όσο και σε καταυλισμούς Ρομά, υποδεικνύοντας ως μόνο υπεύθυνο τον ΕΟΔΥ και τον εαυτό του διαχρονικά ανεύθυνο» καταλήγει.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων