Παύλος Μαργαρίτης

Παύλος Μαργαρίτης

«Γέμισαν» οι ΜΕΘ για κορονοϊό των νοσοκομείων της Αχαΐας, λίγες και οι διαθέσιμες απλές κλίνες, καθώς τα Covid περιστατικά πληθαίνουν.

Διευκρινίσεις για τις αλλαγές στη μετακίνηση με τον κωδικό 4 του SMS στο 13033 έδωσε στο iEidiseis ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος. Ποια έγγραφα θα ζητούν οι αστυνομικοί στον έλεγχο όσων μετακινούνται για παροχή βοήθειας εν μέσω του lockdown.

Σε καταγγελίες για διασωληνώσεις αλλά και θάνατο ασθενούς εκτός ΜΕΘ προχωρούν οι εκπρόσωποι υγειονομικών και γιατρών του ΕΣΥ, οι οποίοι ασκούν δριμεία κριτική στα μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων που εξήγγειλε χθες ο κ. Κικίλιας.

Ακόμη και τις 150, καθημερινά, φτάνουν οι διακομιδές του ΕΚΑΒ για κορονοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, ο οποίος προσθέτει πως οι συνάδελφοί του βλέπουν περισσότερους νέους σε ηλικία ασθενείς, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Εξακολουθούν να «ανησυχούν οι αριθμοί των εισαγωγών αλλά και το γεγονός ότι δε μειώνονται τα κρούσματα», σύμφωνα με όσα λέει η κ. Γκάγκα στο iEidiseis.

Ο Βασίλης, έχοντας ήδη κινηθεί νομικά σε βάρος ανθρώπου του θεάτρου για βιασμό και αποπλάνησή του όταν ο ίδιος ήταν 15 μόλις ετών, μίλησε στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεωνόρας Μελέτη, με την καταγγελία του για το σπίτι όπου πάντα «υπήρχε εκεί ένα παιδί να περιμένει» να σοκάρει.

«Καμπανάκι» από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ για την αυξανόμενη ροή των ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής. Έως και 130 τα ύποπτα κρούσματα που διακομίζονται στα νοσηλευτήρια του ΕΣΥ καθημερινά, σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο.

Τη λήψη νέων μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη ζητά ο Συντονιστής Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του ΓΝ «Γ. Παπανικολάου», κ. Καπραβέλος, τονίζοντας πως πρέπει πάσει θυσία να αποφευχθεί ένα νέο «σενάριο Νοεμβρίου». 

«Εξαιρετικά απίθανη» χαρακτηρίζει τη συσχέτιση του εμβολίου για τον κορονοϊό με τη σπάνια νόσο Guillain-Barre ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο iEidiseis για την περίπτωση της νοσηλεύτριας στην Κέκρυρα που φέρεται να διαγνώστηκε με το εν λόγω σύνδρομο.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα νοσοκομεία της Πάτρας, με τους γιατρούς να κρούουν «καμπανάκι» για την «ανεξέλεγκτη» εξάπλωση του κορονοϊού στην περιοχή. Μάλιστα καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις για «άλλη στρατηγική, άλλη στοχοθεσία, άλλες ιεραρχήσεις και προτεραιότητες», προκειμένου η Αχαϊα να μη «γίνει Θεσσαλονίκη».

Σελίδα 1 από 159

NEWSROOM

Όλες οι Ειδήσεις