Η Pepco, η οποία ανήκει στον δοκιμαζόμενο οικονομικά νοτιοαφρικανικό όμιλο Steinhoff αλλά είναι πιθανό να πουληθεί ή να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ανοίγει ήδη 300 καταστήματα τον χρόνο στις βασικές αγορές της στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον Άντι Μποντ, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και πρώην επικεφαλής της αλυσίδας σουπερμάρκετ Asda, οι αγορές της νότιας Ευρώπης έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τις αγορές στις οποίες έχει ήδη παρουσία η επιχείρηση.
«Είναι δίπλα [σε υφιστάμενες αγορές], έχουν πολλούς ελκυστικούς καταναλωτές που θα τους άρεσαν τα προϊόντα μας και είναι αγορές όπου το φθηνό λιανεμπόριο είναι λιγότερο ανεπτυγμένο», δήλωσε στους Financial Times.
Σύμφωνα με τον κ. Μποντ, αν και ο όμιλος δεν έχει θέσει ακόμη συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους, τα νέα καταστήματα, σε συνδυασμό με τις περικοπές δαπανών στην Poundland, μπορούν να φέρουν διπλασιασμό κερδών σε πέντε χρόνια.
Την πρόθεσή της να έρθει στην Ελλάδα μέσα στην επόμενη πενταετία δηλώνει η διοίκηση της Poundland και στο BnB Daily, μέσω του συμβούλου επικοινωνίας της εταιρείας Finsbury, Richard Crowley.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η Pepco αναμένεται να ανοίξει καταστήματα στη χώρα μας έως το 2024, ενώ ήδη η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση των κατάλληλων χώρων φιλοξενίας.
Η Pepco είναι το brand της Poundland, τα οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του φθηνού ρουχισμού και των προϊόντων διακόσμησης. Τα νέα καταστήματα θα βρίσκονται υπό την ομπρέλα της Pepco Ευρώπης, σημειώνει ο Richard Crowley και προσθέτει πως μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη στον χώρο της Ανατολικής Ευρώπης.
Σύμφωνα το Bloomberg, η Poundland έχει βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα και την Ιταλία με σκοπό την αύξηση του τζίρου της εταιρείας Pepco
Ποια είναι η Poundland
Η συγκεκριμένη αλυσίδα έχει καταστήματα τύπου σούπερ μάρκετ, με φτηνά προϊόντα και μεγάλη γκάμα. Η Poundland στα ράφια της έχει τα πάντα, από σαπούνια, σαμπουάν κι αφρόλουτρα μέχρι ψωμί και μπισκότα, παιχνίδια και πολλά ακόμη.
O ιδρυτής της αλυσίδας Poundland- των καταστημάτων όπου όλα κοστίζουν μια στερλίνα- Steve Smith άνοιξε το πρώτο του κατάστημα το 1990 και αργότερα πώλησε την αλυσίδα για 50 εκατ. στερλίνες.
Σε συνέντευξή του στην Telegraph αναφέρει ότι το μισό ποσό , δηλαδή 25 εκατ. στερλίνες το έδωσε στους γονείς του, γιατί, όπως λέει, ήθελε έτσι να ξεπληρώσει τις 50.000 στερλίνες που του είχε δώσει ο πατέρας του για το ξεκίνημα. Όπως έχει πει ο ίδιος αν δεν ήταν οι γονείς μου δεν θα είχα μάθει από εμπόριο και όλο αυτό δεν θα είχε συμβεί.
Ο ιδρυτής της Poundland που μεγάλωσε με το οικογενειακό μότο: «αν δεν δουλέψεις δεν θα φας» αποκάλυψε ότι παρόλα τα εκατομμύρια που έβγαλε, εξακολουθεί να βασίζεται στο χαρτζιλίκι που του δίνει η γυναίκα του.
Όπως είπε παλαιότερα στην Telegraph: «Κάθε μέρα η Tracy μου δίνει 10-20 στερλίνες για να 'χω κάτι στην τσέπη. Το πρόβλημα είναι ότι όταν έχω λεφτά πάνω μου τα χαλάω αμέσως, γι' αυτό μου δίνει μόνο 10-20 στερλίνες».