Γιάννης Αγουρίδης

Γιάννης Αγουρίδης

Αλλαγές ούτως ώστε να μην είναι απαραίτητη η εμφάνιση φορολογούμενων στα γκισέ της εφορίας για διαδικαστικούς λόγους εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Τι αλλάζει στη σχέση μας με την Εφορία.

 

Με ανεξίτηλα «spray» θα εφοδιαστεί όλος ο ελεγκτικός μηχανισμός που εμπλέκεται στην καταπολέμηση του παρεμπορίου, μέσα στο επόμενο διάστημα. Τι θα γίνει με ΣΔΟΕ, Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία και Λιμενικό.

Αλλαγές έρχονται στη φορολογική κλίμακα του 2020 με ανατροπές στους φόρους και την πληρωμή τους. Δείτε τι αλλάζει για φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις, αγρότες και ΦΠΑ.

Σε λίγη ώρα ξεκινά η πρώτη επίσημη «διαπραγμάτευση» της νέας κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών.

Σε βάθος 5ετίας θα σχεδιάζεται και θα εκτελείται πλέον το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Αυτό προβλέπεται σε διατάξεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τις οποίες θεσπίζεται το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ), κάτι το οποίο είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Ντόμινο» ιδιωτικοποιήσεων σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο διάστημα και μάλιστα σε μια περίοδο που το ελληνικό Δημόσιο δε φείδεται χρημάτων, ενώ το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι ρυθμισμένο για 15 χρόνια. Τι θα γίνει με ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ και δίκτυα ΔΕΗ.

 

Η πρώτη δόση για τον ΕΝΦΙΑ 2019 πρέπει να πληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Ταυτόχρονα πληρώνεται και η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

«Χέρι» στο μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, προκειμένου να προστατέψει τις τράπεζες στην προσπάθεια μείωσης των «κόκκινων» δανείων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους.

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του 2019 θα παραμείνει ανοικτή η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο καθεστώς-πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων», που υπάγεται στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016.

Την επιβολή μεγάλων προστίμων σε όσες επιχειρήσεις δεν δημοσιεύουν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) τις προβλεπόμενες εμπορικές πράξεις και στοιχεία, μεταξύ των οποίων και ισολογισμούς, αλλά και τη δημιουργία «λευκού μητρώου» για όσους είναι συνεπείς, προβλέπει το σχέδιο νόμου για το ΓΕΜΗ που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η οποία θα παραμείνει ανοικτή έως την ερχόμενη Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

 

Σελίδα 1 από 11

NEWSROOM

Όλες οι Ειδήσεις

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΘΕΤΙΚΑ ΝΕΑ