Γιάννης Αγουρίδης

Γιάννης Αγουρίδης

Αλλαγές στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό αναμένεται να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα διαδικασία θα είναι ανάλογη με αυτήν που προβλέπεται για τη ρύθμιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων.

 

Μεγάλες αλλαγές στις κλαδικές συμβάσεις φέρνει το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, όπως «διέρρευσε» χθες από την κυβέρνηση. 

Μέσα στον επόμενο μήνα ξεκινά το σχέδιο των τραπεζών για επιτάχυνση των πλειστηριασμών. Πρόκειται για «κόκκινα» δάνεια με προσημείωση την πρώτη κατοικία, τα οποία δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια από τις ρυθμίσεις των προηγούμενων ετών.

 

Οφέλη επιχειρεί να αποκομίσει η κυβέρνηση από τη μερική αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας προς το ΔΝΤ (όλη η προετοιμασία είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση), κάτι που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ και, όπως έγινε γνωστό, την Παρασκευή θα τεθεί επισήμως το αίτημα από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στη συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής.

 

Έχει ολοκληρωθεί η ανάρτηση των σημειωμάτων για την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ 2019 και οι 7,3 εκατ. φορολογούμενοι μετρούν πλέον τον χρόνο για να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου στις 30 Σεπτεμβρίου. Τι να προσέξετε πριν να πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ 2019 στο Taxisnet.

Νέο «ντόμινο» ελέγχων για να εντοπίσουν τα ακίνητα που δεν δηλώθηκαν στα έντυπα Ε9 αλλά τις καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου θα ξεκινήσουν η εφορία και οι κτηματικές υπηρεσίες του Δημοσίου.

Επιβαρύνσεις 14 δισ. Ευρώ περιμένουν τους φορολογουμένους μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, καθότι θα πρέπει να αποπληρώσουν μια σειρά από φόρους.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου του 2019 όλες οι καταγγελίες για υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος που θα φθάνουν στα γραφεία της ΑΑΔΕ θα αξιολογούνται το αργότερο εντός 10 ημερών από την ημερομηνία εισαγωγής τους.

 

Στα «χέρια» της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες το τελικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο προβλέπει την εγγύηση του Δημοσίου στις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων (Asset ProtectionScheme).

Πάνω από 27 δισ. ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν οι Έλληνες φορολογούμενοι στο κράτος μέσα στους εναπομείναντες 4,5 μήνες του έτους, ενώ μόνο μέσα στον Σεπτέμβριο που λήγουν οι προθεσμίες για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και την δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, θα πρέπει να καταβληθούν περί τα 6,7 δισ. ευρώ.

Σελίδα 1 από 10

NEWSROOM

Όλες οι Ειδήσεις