Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: Διαβεβαίωσε τον Ζελένσκι οτι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν στήριξη

Επικοινωνία με τον ομόλογό του Τζο Μπάιντεν είχε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Ο Τζο Μπάιντεν καταδίκασε αυτή την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, ενώ ενημέρωσε τον Ουκρανό Πρόεδρο για τα μέτρα που λαμβάνουν οι ΗΠΑ για να συγκεντρώσει τη διεθνή καταδίκη, μεταξύ άλλων απόψε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Αμερικανό Πρόεδρο να καλέσει τους ηγέτες του κόσμου να μιλήσουν ξεκάθαρα ενάντια στην κατάφωρη επιθετικότητα του Προέδρου Πούτιν και να συμπαρασταθούν στον λαό της Ουκρανίας.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τους ηγέτες της G7, και οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Σύμμαχοι και εταίροι των ΗΠΑ θα επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ διαβεβαίωσε τον Ουκρανό ομόλογο του ότι θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη και βοήθεια στην Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μαρίνα Σάττι: Ντρεπόμουν γιατί ο μπαμπάς μου ήταν μαύρος – θαυμάζω τη μαμά μου
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πληροφορίες για ένα νεκρό - Βομβαρδισμοί και εκρήξεις σε όλη τη χώρα
Chevron Right