Κόσμος

John Lydon: Δεν θα εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στη Eurovision 2023

Εκτός της Eurovision 2023 έμεινε ο John Lydon, πρώην τραγουδιστής των Sex Pistols, αφού η μπάντα του Public Image Ltd δεν θα εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στον διαγωνισμό.

Ο πρώην frontman των Sex Pistols, John Lydon, δεν θα εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023, αφού έχασε από το συγκρότημα Wild Youth στην ψηφοφορία που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής (03/02).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Guardian», ο John Lydon κέρδισε τα εύσημα για το τραγούδι του «Hawaii», που αποτελεί μια ερωτική επιστολή προς τη σύζυγό του, η οποία πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το τετραμελές συγκρότημα από το Δουβλίνο, το οποίο ερμήνευσε το κομμάτι με τίτλο «We Are One».

Η πιθανότητα το post-punk συγκρότημα του Lydon, Public Image Ltd, να εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Λίβερπουλ, τον ερχόμενο Μάιο, είχε προσελκύσει την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και όχι μόνο, αλλά το συγκρότημα κατέληξε να τερματίσει τέταρτο ανάμεσα σε έξι υποψηφιότητες κατά την ειδική εκπομπή του «Late Late Show» στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ιρλανδίας (RTÉ).

https://youtu.be/Xc5v7FHx5Do

Πάντως, ο 67χρονος John Lydon φάνηκε να προεξοφλεί την ήττα του όταν ένας παρουσιαστής τον ρώτησε, πριν από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, αν απόλαυσε την επίσκεψή του στο Δουβλίνο. «Όχι, δεν το χάρηκα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα» είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Το αποτέλεσμα κρίθηκε από τις συνδυασμένες ψήφους του τηλεοπτικού κοινού, μιας εθνικής κριτικής επιτροπής και μιας διεθνούς κριτικής επιτροπής που κατέταξε τους έξι διαγωνιζόμενους. Ο καθένας απ’ αυτούςέδωσε στον Lydon έξι βαθμούς, συνολικά 18, τοποθετώντας τον στη μέση της γενικής κατάταξης.

Από την πλευρά του, ο τραγουδιστής των Wild Youth, Κόνορ O’Ντόνοχι, δήλωσε ότι το συγκρότημα ήταν ενθουσιασμένο, τονίζοντας: «Ελπίζουμε ότι όλοι μπορούν να υποστηρίξουν το τραγούδι και ότι μπορούμε να κάνουμε όλους στην Ιρλανδία περήφανους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις οικογένειές μας, μας έχουν υποστηρίξει από την πρώτη ημέρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Δάνεια: Η αύξηση των επιτοκίων φέρνει μεγάλες επιβαρύνσεις στις δόσεις – Παράδειγμα
Η Κοζάνη, η απολιγνιτοποίηση και οι διαρροές της ΝΔ προς το κόμμα Βελόπουλου
Chevron Right