Κυρώσεις στον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο σχεδιάζει η ΕΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον επόμενο γύρο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας θα περιλαμβάνεται και ο Κύριλλος
Κυρώσεις στον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο σχεδιάζει η ΕΕ

10:13 - 04/05/2022
Τελευταία ενημέρωση: 11:53 - 04/05/2022

Επέκταση των κυρώσεων και προς τον πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο σκέφτεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στον επόμενο γύρο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας θα περιλαμβάνεται και ο Κύριλλος, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ένωσης οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν.

Ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας στηρίζει τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία.

Ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος έχει αυξήσει τα κηρύγματά του που υποστηρίζουν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στις 27 Φεβρουαρίου, έκανε λόγο για έναν αγώνα κατά των «δυνάμεων του κακού» που αντιτίθενται στην ιστορική «ενότητα» μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

{https://twitter.com/AFP/status/1521747145774497792}

Yπενθυμίζεται πως το έκτο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Μόσχα θα απαγορεύσει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο και προβλέπει σταδιακό τερματισμό της κατανάλωσής του από τις χώρες μέλη.

Αρχικά, η Γερμανία αντιστεκόταν στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, παρά τις επικρίσεις από την Ουκρανία. Όμως πλέον το Βερολίνο τάσσεται υπέρ του μέτρου, αφού μπόρεσε να βρει εναλλακτικές πηγές εφοδιασμού με αργό.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο κυρώσεων

Το έκτο κατά σειρά πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας μετά την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία παρουσίασε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σήμερα το πρωί. Στο πακέτο περιλαμβάνεται το σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, το οποίο η πρόεδρος Κομισιόν χαρακτηρίζει ώς «δύσκολο».

Όπως ανακοίνωσε η φον ντερ Λάιεν το έκτο αυτό πακέτο θα περιλαμβάνει

  • κυρώσεις κατά υψηλόβαθμων Ρώσων στρατιωτικών που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, όπως στους σφαγείς της Μπουτσα
  • κυρώσεις κατά μεγάλων ρωσικών τραπεζών όπως την έξοδο από το σύστημα SWIFT της Sberbank,
  • απαγόρευση εκπομπής σε τρεις μεγάλους κρατικούς ρωσικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς σε οποιαδήποτε μορφή (διαδικτυο, εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα κλπ)
  • και σταδιακή κατάργηση της εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου.

«Θα διασφαλίσουμε ότι θα καταργήσουμε σταδιακά το ρωσικό πετρέλαιο με ''τακτοποιημένο'' τρόπο, με τρόπο που να επιτρέπει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να εξασφαλίσουμε εναλλακτικές οδούς εφοδιασμού και να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές…θα καταργήσουμε σταδιακά την προμήθεια αργού πετρελαίου από τη Ρωσία εντός 6 μηνών και τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν.

Παράλληλα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε και ένα «φιλόδοξο πακέτο ανάκαμψης» για την Ουκρανία, σχεδιασμένο όπως τα σχέδια ανάκαμψης μετά τον κορονοϊό για τα κράτη - μέλη της ΕΕ, με μεταρρυθμίσεις και ορόσημα για να ξεκλειδώσει τεράστια κεφάλαια που απαιτούνται και να στηρίξει την πορεία της Ουκρανίας προς την ΕΕ.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων