Έτοιμο φέρεται το Twitter να υπαναχωρήσει σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στα δεδομένα, όπως απαίτησε ο Έλον Μασκ. Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter σχεδιάζει να δεχτεί τα αιτήματα του Έλον Μασκ σχετικά με τις «εσωτερικές πληροφορίες της πλατφόρμας», παρέχοντας πρόσβαση στην πλήρη ροή δεδομένων, όπως ανέφερε πηγή.
Η βάση δεδομένων αποτελείται από 500 εκατομμύρια και πλέον tweets τα οποία αναρτώνται καθημερινά. Αυτή η απόφαση στοχεύει να βάλει τέλος στην αντιπαράθεση με τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος είχε απειλήσει με τερματισμό της συμφωνίας με το Twitter εάν η εταιρεία δεν του παρείχε πρόσβαση στα στοιχεία, τα οποία ο ίδιος κρίνει απαραίτητα προκειμένου να εκτιμηθεί ο αριθμός ψεύτικων χρηστών στην πλατφόρμα.
Τι πληροφορίες παρέχουν τα δεδομένα στο Twitter
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πρόσβαση στη ροή δεδομένων (ή αλλιώς firehose) μπορεί να επιτραπεί ακόμα και αυτή την εβδομάδα. Στην παρούσα φάση, περίπου είκοσι εταιρείες πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε αυτή τη ροή δεδομένων, καθώς συμπεριλαμβάνει ένα αρχείο των δημοσιευθέντων tweets σε πραγματικό χρόνο αλλά και των συσκευών από τις οποίες αναρτώνται. Επιπλέον, περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς που κάνουν τα tweets.
Η νομική ομάδα του Μασκ υποστηρίζει ότι η ροή δεδομένων είναι σημαντική για την κατανόηση του εύρους των δραστηριοτήτων στην πλατφόρμα που σχετίζονται με ψεύτικους λογαριασμούς. Τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα έσοδα της εταιρείας από διαφημίσεις, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στο Twitter.
Οι επικεφαλής του Twitter διατηρούν αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα του Μασκ να χρησιμοποιήσει τη ροή δεδομένων για να βρει πληροφορίες που δεν είχαν προηγουμένως εντοπιστεί. Η ροή αυτή ήταν εδώ και χρόνια διαθέσιμη σε περίπου 20 εταιρείες, οι οποίες πληρώνουν το Twitter για να μπορούν να πραγματοποιούν αναλύσεις σχετικά με αυτό και να βρίσκουν κοινά μοτίβα και πληροφορίες στις καθημερινές συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα στην πλατφόρμα.
Οι εταιρείες αυτές, καθώς και κάποιοι αναλυτές και γνώστες των ζητημάτων της Σίλικον Βάλεϊ, λένε ότι ο Μασκ χρησιμοποιεί το αίτημα για πρόσβαση στα δεδομένα ως πρόσχημα προκειμένου να αποσυρθεί από το ντιλ ή να επιτύχει μια αγορά σε χαμηλότερη τιμή.