Κόσμος

Προβλήματα σήμερα στις πτήσεις σε όλη την Ευρώπη – Ο λόγος

Πολλές είναι οι δυσκολίες στις εναέριες μεταφορές τις τελευταίες εβδομάδες, με τα αεροδρόμια της Ευρώπης να είναι γεμάτα με επιβάτες στην αναμονή. Οι αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απειλούν να αποχωρήσουν, οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων και του Μετρό απεργούν επίσης.

Σήμερα αναμένεται νέος γύρος προβλημάτων στις αεροπορικές μεταφορές εξαιτίας προβλημάτων στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στη Γερμανία.

Μάλιστα οι τεχνικές δυσκολίες αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα σε όλο τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, τον αεροπορικό κόμβο με τη μεγαλυτερη κυκλοφορία στη Γερμανία.

«Έτσι καθυστερήσεις στις επιχειρήσεις και ακυρώσεις πτήσεων θα υπάρξουν και στο Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης», ανακοίνωσε η Fraport με ανάρτηση στον ιστότοπό της.

Η εταιρεία έκανε λόγο για «τεχνικές δυσκολίες» σ’ ένα κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στο Λάνγκεν, κοντά στη Φρανκφούρτη, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένη.

Η εταιρεία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας DFS, οι ελεγκτές της οποίας παρακολουθούν τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις στα 15 διεθνή αεροδρόμια της Γερμανίας, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει.

Η Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ανακοίνωσε πως είναι πολύ νωρίς για να πει πόσες από τις πτήσεις της θα επηρεαστούν. Ο ιστότοπος του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε αριθμό ακυρώσεων πτήσεων, αν και δεν αναφέρει κάποιο λόγο γι’ αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Φωτιά σε πλοίο στα ναυπηγεία στο Πέραμα
Η γη της ελιάς: Είναι η Αθηνά η δράστις του φόνου του Δημήτρη;
Chevron Right