Κόσμος

Βέλγιο: Αγρότες απέκλεισαν το αεροδρόμιο της Λιέγης με περίπου 100 τρακτέρ

Τρακτέρ έχουν αποκλείσει το αεροδρόμιο της Λιέγης, με τους Βέλγους αγρότες να εμποδίζουν την παρεμπόδιση προϊόντων που φτάνουν στην χώρα.

Αγρότες έχουν αποκλείσει με τα τρακτέρ τους το αεροδρόμιο της Λιέγης, στο Βέλγιο, από την Τρίτη (12/03) θέλοντας να εμποδίσουν την είσοδο των φορτηγών που φτάνουν στην χώρα με εισαγόμενα προϊόντα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα, περίπου 100 τρακτέρ έχουν αποκλείσει την έξοδο του αεροδρομίου «σταματώντας» τα οχήματα που μεταφέρουν προϊόντα, τα οποία θα μπορούσαν να παρασκευαστούν και να παραχθούν στη χώρα με τους αγρότες να κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό.

«Δεν θέλουμε εισαγόμενα προϊόντα που δεν σέβονται τα ίδια κοινωνικά και περιβαλλοντικά πρότυπα με τα δικά μας. Πολλά προϊόντα έρχονται με αρκετά δραστικά συστατικά που είναι απαγορευμένα στην Ευρώπη» επισημαίνει ο Γκάρι Βανβικερόγιε, αγρότης, όπως αναφέρει το δίκτυο rtl.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του rtl το οποίο επικαλείται διαδηλωτές, το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δεν επελέγη τυχαία, αλλά επειδή είναι το μεγαλύτερο για εισαγωγές και εξαγωγές εκτός από τις οδικές μεταφορές.

aerodromi_98c1e.png

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Olivia Munn: Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού η ηθοποιός – «Έκανα 4 χειρουργεία σε 10 μήνες»
Κοινωνική θύελλα για την πρόταση απαλλαγής του Μίχου για βιασμό της 12χρονης - Συγκέντρωση στον Κολωνό
Chevron Right