Κόσμος

Τζορτζ Φλόιντ: O Τραμπ θα χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα Antifa

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται αποφασισμένος να τραβήξει κι άλλο το σκοινί και να κλιμακώσει την αντιπαράθεση με τους διαδηλωτές που συνεχίζουν για έκτη ημέρα τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη.

 

Δείγμα των προθέσεών του έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σήμερα, όταν μέσω Twitter ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα χαρακτηρίσουν το κίνημα «Antifa», τα οποίο βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις στη χώρα, με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, τρομοκρατική οργάνωση.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα κηρύξουν το «Antifa» τρομοκρατική οργάνωση», ανακοίνωσε με tweet ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιρρίπτει στο κίνημα αυτό και άλλους «ριζοσπάστες εξτρεμιστές» τις ταραχές που ξεσπούν κατά την διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς.

Με σειρά αναρτήσεων στο Twitter, ο Τραμπ συνεχάρη τις δυνάμεις ασφαλείας που κατάφεραν να ελέγξουν χθες το βράδυ την κατάσταση στην Μινεάπολις.

«Οι αναρχικοί υπό την ηγεσία κυρίως του Antifa ελέγχθηκαν γρήγορα. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει από τον δήμαρχο από την πρώτη νύκτα και δεν θα είχε υπάρξει πρόβλημα».

Αναφερόταν στο Τζέικομπ Φρέι, τον δημοκρατικό δήμαρχο της Μινεάπολις, από όπου ξεκίνησε το κίνημα διαμαρτυρίας μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια των αστυνομικών. Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τον δήμαρχο «ριζοσπάστη αριστερό».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το FBI έχει επιφορτισθεί με την ταυτοποίηση των οργανωτών των ταραχών.

«Η βία που οργανώνεται και διαπράττεται από το Antifa και άλλες παρόμοιες οργανώσεις…συνιστά εσωτερική τρομοκρατία και θα αντιμετωπισθεί ως τέτοια».

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κορονοϊός: Στους 177 οι νεκροί - Κατέληξε 66χρονη στο «Σωτηρία» και 87χρονος στο «ΝΙΜΙΤΣ»
Ιερώνυμος: Η εκκλησία δεν έχει ανάγκη, ούτε από παλικαρισμούς, ούτε από παλικάρια. Έχει ανάγκη από αγίους
Chevron Right