Κόσμος

Γαλλία: Άρχισαν τα… όργανα για τον Μακρόν – Υπουργός του δεν εκλέχτηκε και πρέπει να παραιτηθεί από την κυβέρνηση

Υφυπουργός της κυβέρνησης Μακρόν και υποψήφια στο διαμέρισμα της Γουαδελούπης απέτυχε να εκλεγεί και πρέπει να παραιτηθεί από τη γαλλική κυβέρνηση.

Μια πρώτη, έστω ιδιότυπη, γεύση εκλογικών αποτελεσμάτων έφθασε στη Γαλλία με προέλευση τα υπερπόντια διαμερίσματά της -όπου οι κάλπες έχουν ήδη κλείσει- και ειδικότερα τη Γουαδελούπη, τη Μαρτινίκα και τη Γουιάνα.

Διαμερίσματα με έντονες ιδιομορφίες και τοπικούς εκλογικούς συνδυασμούς, που σε γενικές γραμμές κλίνουν προς τα αριστερά, αφού στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών έφεραν πρώτο τον Ζαν Λικ Μελανσόν, ο οποίος στο σύνολο της Γαλλίας ήλθε τρίτος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η παράταξη Μελανσόν εμφανίζεται να επιβεβαιώνει την πρωτοκαθεδρία της εκλέγοντας τους οκτώ εκ των εννέα υποψηφίων της.

Η παράταξη της προεδρικής πλειοψηφίας του Εμανουέλ Μακρόν χάνει τρεις έδρες με πλέον εμβληματική αυτή της Γουαδελούπης όπου η υφυπουργός Ζιουστίν Μπενίν απέτυχε να εκλεγεί και συνεπώς θα πρέπει τώρα να παραιτηθεί από την κυβέρνηση του Μακρόν. Σύμφωνα πάντως με τους περισσότερους αναλυτές των μέσων ενημέρωσης, αυτά τα αποτελέσματα δεν προσφέρονται για την εξαγωγή ευρύτερων πολιτικών συμπερασμάτων, αφού αφορούν γεωγραφικές περιοχές που βρίσκονται πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Γαλλία και κοινωνίες με έντονα τα τοπικά χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κατάρ: Η Eni συμμετέχει μαζί με τη TotalEnergies στην ανάπτυξη του μεγαλύτερου πεδίου φυσικού αερίου στον κόσμο
Κατερίνα Καραβάτου: Για δεύτερη φορά θετική στον κορoνοϊό - Επιδεινώθηκε η υγεία της
Chevron Right