Κόσμος

Ενοχλημένοι οι Τούρκοι με την κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ στην Κρήτη

Τα τουρκικά ΜΜΕ εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για τη διενέργεια της κοινής στρατιωτικής άσκησης Ελλάδας – ΗΠΑ «POSEIDON’S RAGE 22», εν μέσω των τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Τούρκοι» έγιναν στην Άγκυρα από τη μεγάλη κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ «POSEIDON’S RAGE 22», στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, στην οποία συμμετέχουν 10 μαχητικά αεροπλάνα F-35 και 14 μαχητικά αεροπλάνα F-15.

Τα τουρκικά ΜΜΕ εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για τη διενέργεια της άσκησης εν μέσω των τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το τηλεοπτικό δίκτυο «Haber Global» σχολίασε με αρνητικό τρόπο ακόμα και το όνομα της άσκησης που μεταφράζεται ως «οργή του Ποσειδώνα», καθώς όπως είπε γνωστή παρουσιάστρια «ο Ποσειδώνας ήταν ο κυρίαρχος των θαλασσών».

«Οι ΗΠΑ απογειώνουν την ελληνική αεροπορία με τα F-35  τα οποία δεν μας τα έδωσαν», «πάνε και απογειώνουν τα F-16 και τα F-35 στο Αιγαίο σε μια άσκηση που έχει την ονομασία ‘η οργή του Ποσειδώνα’. Και η ονομασία είναι ιδιαίτερη, καθώς ο Ποσειδώνας ήταν ο κυρίαρχος των θαλασσών», σχολιάζει η Σαγνιούρ Τεζέλ παρουσιάστρια του Ηaber Global.

CNN TURK: Λόμπι Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων μπλοκάρουν την πώληση F-16

Τη στιγμή που όλα δείχνουν πως δύσκολα η Τουρκία θα ξεπεράσει τον «σκόπελο» του αμερικανικού κογκρέσου για να μπορέσει να αγοράσει μαχητικά F-16 και να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα, στην Τουρκία είναι πιο εύκολο να ρίξουν την ευθύνη στα… λόμπι Ελλήνων και ελληνοκυπρίων στις ΗΠΑ.

«Τα ελληνικά και ελληνοκυπριακά λόμπι στις ΗΠΑ επιτάχυναν τις προσπάθειες τους για να εμποδίσουν την πώληση F-16 στην Τουρκία και δημοσίευσαν ένα βίντεο με τίτλο ‘’όχι στην πώληση F-16 στην Τουρκία’’. Ο μόνος τους στόχος να εμποδίσουν την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Κι αυτό είναι ένα βίντεο που προσπαθεί να αμαυρώσει την εικόνα της χώρας μας. Τα ελληνικά και τα ελληνοκυπριακά λόμπι έκαναν προπαγάνδα καθώς ο μόνος τους στόχος είναι να εμποδίσουν την πώληση των συγκεκριμένων μαχητικών», μετέδωσε το CNN Turk.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ηράκλειο: 21χρονη τουρίστρια έπεσε θύμα βιασμού από 26χρονο
Δημήτρης Λιγνάδης: Ένοχος για δύο βιασμούς - Το σκεπτικό της αθώωσης για τους άλλους δύο
Chevron Right