Κόσμος

Πρωθυπουργός Σουηδίας: Θα τηρήσουμε τη συμφωνία με την Τουρκία και τη συνθήκη έκδοσης

Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον δήλωσε ότι θα τηρήσει τη συμφωνία με την Τουρκία και τη συνθήκη έκδοσης.

 

Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον έκανε αυτή τη δήλωση στο Πολιτικό Φόρουμ του Almedalen, δηλώνοντας ότι δεν θα δώσει πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο της εν λόγω συμφωνίας, απλά «θα τηρήσουμε τη συμφωνία με την Τουρκία και τη συμφωνία για την έκδοση».

Δηλώνοντας ότι όσοι δεν εμπλέκονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες δεν χρειάζεται να ανησυχούν, η Άντερσον δήλωσε, ότι «οι Σουηδοί πολίτες δεν θα εκδοθούν σύμφωνα με το εθνικό και το διεθνές δίκαιο. Εάν δεν έχετε συμμετάσχει σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Η Άντερσον δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το τριμερές μνημόνιο που υπεγράφη με την Τουρκία για τις διαδικασίες ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, στο οποίο έγιναν μεγάλες παραχωρήσεις προς την Τουρκία και ασκήθηκε σκληρή κριτική από την κοινή γνώμη.

Μετά τη συμφωνία, ο δημοσιογράφος της Aftonbladet Wolfgang Hansson δήλωσε: «Δεν ήταν ωραίο να υποκλιθείς στον Ερντογάν. Ήταν πολύ ταπεινωτικό. Περιμένω ότι θα είναι ένα προσωρινό τίμημα που θα πληρώσει η Σουηδία», επικρίνοντας την κυβέρνηση.

Ο Magnus Falkehed της Expressen δήλωσε: «Είναι κατανοητό ότι η πρωθυπουργός μας γονάτισε και έβαψε τα παπούτσια του Ερντογάν με μια οδοντόβουρτσα, ώστε η Σουηδία να μην μετατραπεί σε Ουκρανία».

Ο Pierre Schori, υπουργός Ανάπτυξης στην προηγούμενη κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία με την Τουρκία είναι ντροπή για τη Σουηδία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Στην Ελβετία σήμερα ο Δένδιας για τη Διάσκεψη για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας
Αμερικανός Γερουσιαστής θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κλείσει η πώληση των F-16 στην Τουρκία
Chevron Right