Καθώς ο Τζο Μπάιντεν βαδίζει «ασθμαίνοντας» προς τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, με πολλούς ψηφοφόρους των Δημοκρατικών να μη δηλώνουν ενθουσιασμένοι στο ενδεχόμενο επανεκλογής του, τα σενάρια για μια υποψηφιότητα της Μισέλ Ομπάμα δεν λένε να κοπάσουν.
Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ εμφανίζεται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα να εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει στην κούρσα των προεδρικών εκλογών. Η δημοκοπική προέλαση του Ντόναλντ Τραμπ και οι αμφιβολίες που εκφράζονται στο εσωτερικό των Δημοκρατικών σχετικά με τις δυνατότητες του Τζο Μπάιντεν να επικρατήσει στην εκλογική μάχη τροφοδοτούν τις φήμες.
Η Σίντι Άνταμς, γνωστή αρθρογράφος της New York Post, επανέρχεται στο θέμα υποστηρίζοντας πως παρά τις διαψεύσεις από ορισμένους αξιωματούχους της Ουάσινγκτον η Μισέλ Ομπάμα ίσως τελικά και να είναι υποψηφία. Επικαλείται μάλιστα πηγές που έχουν μιλήσει προσωπικά μαζί της για αυτό το ενδεχόμενο.
Εξάλλου, όπως αναφέρει, η Μισέλ Ομπάμα δεν έχει διαψεύσει τα εν λόγω σενάρια. Υποστηρίζει επιπλέον πως διεξήχθη και μια μυστική έρευνα σε έναν αριθμό χορηγών του Δημοκρατικού Κόμματος σχετικά με τις σκέψεις και τις προθέσεις τους στο ενδεχόμενο να κατέβει στις εκλογές η πρώην πρώτη Κυρία, η οποία ομολογουμένως είναι πολύ πιο δημοφιλής από τον Τζο Μπάιντεν. Η Σίντι Άνταμς γράφει επίσης πως το 2022 είχε δηλώσει σε ανθρώπους του περιβάλλοντός της, αλλά και σε CEO hedge funds, πως «σκοπεύει να είναι υποψήφια».
{https://www.youtube.com/watch?v=bzD6jsVg9b8}
Υπενθυμίζεται πως η αρθρογράφος της New York Post σε προηγούμενο δημοσίευμα είχε υποστηρίξει πως ο Τζο Μπάιντεν δεν θα είναι τελικά ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. «Δεν μπορεί καν να διαβάσει αρκετά γρήγορα ένα κείμενο που του έχουν γράψει. Δυσκολεύετε να προφέρει τις λέξεις. Ξεχάστε τον. Οι περισσότεροι από εμάς τον έχουμε ξεχάσει ήδη», έγραφε.
«Αναφορές για την υποψηφιότητα της Μισέλ Ομπάμα έχουν ακουστεί και στο παρελθόν. Όμως τώρα ακούγονται πιο δυνατά. Ενορχηστρωτής αυτής της προσπάθειας (σ.σ. να κατέβει η Μισέλ Ομπάμα στις εκλογές) είναι ο Μπαράκ Ομπάμα», τόνιζε και συμπλήρωνε: «Η Μισέλ δηλώνει ‘τρομοκρατημένη’ με το ενδεχόμενο νίκης του Τραμπ […] Τα στόματα δεν μιλάνε, αλλά γνωρίζουν. Οι Ομπάμα πιέζουν παρασκηνιακά για να αποχωρήσει Τζο Μπάιντεν. Και όταν αποσυρθεί θα τεθεί το ερώτημα: Ποιος θα είναι ο υποψήφιος; Θα ανοίξει η πόρτα για τη Μισέλ Ομπάμα».
Πάντως μια μερίδα αναλυτών εκτιμά πως ενδεχομένως να είναι αργά για την πρώην πρώτη Κυρία να μπει στην κούρσα. «Το θέμα είναι ότι οι προκριματικές εκλογές έχουν ήδη ξεκινήσει […] Είναι αργά, έχουμε εκλογές τον Νοέμβριο, δεν νομίζω πως υπάρχει τόσο μεγάλη βάση σε αυτές τις φήμες», σχολίασε η δημοσιογράφος του Sky News Λιζ Στόρερ. Ωστόσο ο δρόμος για τις κάλπες είναι ακόμη μακρύς, γεμάτος εκπλήξεις, και ο πολιτικός χρόνος ως γνωστό έχει τις δικές του «νόρμες».
{https://www.youtube.com/watch?v=GDGsdfATN0A}