Κόσμος

Χάρι και Μέγκαν: «Μυστική» επίσκεψη στη βασίλισσα Ελισάβετ

Χάρι και Μέγκαν επισκέπτονται τη βασίλισσα Ελισάβετ για πρώτη φορά μετά το «Mexit», με στόχο να «καθαρίσουν τον αέρα», όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα.

Μια «μυστική» επίσκεψη στο κάστρο Ουΐνδσορ και στη βασίλισσα Ελισάβετ έκανε το πριγκιπικό ζευγάρι Χάρι και Μέγκαν, για πρώτη φορά μετά την απομάκρυνσή τους από τη βασιλική οικογένεια.

Θυμίζουμε ότι το «Mexit» ήρθε μετά την πολυσυζητημένη συνέντευξη που οι δυο τους έδωσαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ, όπου και κατηγόρησαν μέλη του παλατιού για άσχημη συμπεριφορά απέναντι στη Μέγκαν και ρατσιστικά σχόλια σε σχέση με την εγκυμοσύνη της.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας The Sun, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν συναντήθηκαν χθες με την βασίλισσα Ελισάβετ, γεγονός που επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του έπειτα σχετικά με την επίσκεψή τους.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι το ζευγάρι έκανε μια στάση στο Ηνωμένο Βασίλειο καθ΄οδόν προς την Χάγη όπου θα παρακολουθήσει τους Αγώνες Invictus και πρόσθεσε ότι ο Χάρι είχε ήδη εκφράσει την ελπίδα να συναντήσει την γιαγιά του.

Σημειώνουμε εδώ ότι η Daily Mail μεταδίδει πως οι συζητήσεις που έκανε ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ με την βασίλισσα και τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο είχαν ως στόχο να «καθαρίσουν τον αέρα» σε σχέση με τις παρεξηγήσεις που οδήγησαν στην απομάκρυνση του ζευγαριού από τους κόλπους του παλατιού.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν να σχολιάσουν σχετικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, ο Χάρι και η Μέγκαν συναντήθηκαν επίσης με τον πρίγκιπα Κάρολο στη διάρκεια επίσκεψής τους στο Κάστρο του Ουΐνδσορ και κατά την ίδια πηγή αυτή ήταν η πρώτη κοινή επίσκεψη του ζευγαριού στη Βρετανία από τότε που παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα τον Μάρτιο του 2020.

Ο 37χρονος Χάρι, ο οποίος εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ μαζί με την 40χρονη Μέγκαν, δεν παρεβρέθηκε στο μνημόσυνο τον περασμένο μήνα του παππού του Φιλίππου, δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος πέθανε πέρυσι τον Απρίλιο.

Η απουσία του ακολούθησε μια διαφωνία που είχε με την κυβέρνηση σχετικά με την ασφάλεία του.

Η βασίλισσα, η οποία αργότερα μέσα στον μήνα θα γίνει 96 ετών, αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας και δεν παρέστη στην τελετή της Μεγάλης Πέμπτης στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουΐνδσορ, ενώ δεν θα παραστεί και στην τελετή για την ημέρα του Πάσχα στο Ουΐνδσορ.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ & Daily Mail)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ενδοσχολικές εξετάσεις 2022: Οι ημερομηνίες - Έξι μέρες για τα Γυμνάσια
Πρώην διευθυντής CIA: H Ρωσία ετοιμάζει μεγάλη επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία
Chevron Right