Εκτός από τις ιδιότητες του ηθοποιού, παραγωγού, σεναριογράφου, σκηνοθέτη, παλαιστή πολεμικών τεχνών και μουσικού, ο Αμερικανός Στίβεν Σιγκάλ έχει και αυτή του ένθερμου οπαδού του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Άλλωστε, πέρα από αμερικανική, διαθέτει σερβική και ρωσική υπηκοότητα, την οποία απέκτησε το 2016.
Όμως, ο Αμερικανός ηθοποιός θέλει να στηρίξει ακόμη περισσότερο τον πρόεδρο της Ρωσίας, κι έτσι, όπως δήλωσε ο ίδιος, πλέον είναι κι επίσημα μέλος ενός κόμματος που στηρίζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με τον Guardian, ο ηθοποιός του Χόλιγουντ έχει πια στα χέρια του την κάρτα μέλους της συμμαχίας A Just Russia – Patriots – For Truth (Μια Δίκαιη Ρωσία – Πατριώτες – Για Την Αλήθεια), του κόμματος που δημιουργήθηκε το 2021, μέσω της συγχώνευσης τριών αριστερών κομμάτων.
Το κόμμα σχεδιάζει να συμμετάσχει στις κοινοβουλευτικές εκλογές τον προσεχή Σεπτέμβριο, με τον Στίβεν Σιγκάλ να φαίνεται σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με έναν από τους αρχηγούς του κόμματος, τον Ρώσο συγγραφέα Ζακάρ Πριλέπιν.
Το 2018, η Ρωσία ανέθεσε στον «πολίτη» της, Σιγκάλ, να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να «βελτιώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ».