Κόσμος

Ουκρανία: Φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο

Το πλοίο διαχειρίζεται η ναυτιλιακή εταιρεία VRS Maritime Services με έδρα την Αθήνα.

Το φορτηγό πλοίο Aya χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφεραν στο Reuters ναυτιλιακές πηγές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες διαχειριστής είναι η ναυτιλιακή εταιρεία VRS Maritime Services με έδρα την Αθήνα και το πλοίο φέρει σημαία Αγίου Χριστόφορου και Νέβις. 

Νωρίτερα την Πέμπτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι ρωσικός πύραυλος έπληξε εμπορικό πλοίο που μετέφερε σιτηρά από την Ουκρανία. Ο Ζελένσκι τόνισε ότι το πλοίο είχε προορισμό την Αίγυπτο και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν θύματα από την επίθεση.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αναφορές, το πλοίο έπλεε σε ρουμανικά χωρικά ύδατα στις εκβολές του ποταμού Δούναβη στη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού και μια πηγή.

Ωστόσο η ρουμανική ναυτιλιακή αρχή έσπευσε να διαψεύσει αυτή την εκδοχή. Μια εκπρόσωπος της ρουμανικής αρχής δήλωσε ότι το πλοίο δεν βρισκόταν σε ρουμανικά χωρικά ύδατα όταν επλήγη.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Έτοιμος για... Ευρωλίγκα ο Ανδρουλάκης: Σούταρε και σκόραρε από μεγάλη απόσταση (Βίντεο)
H Space X έγραψε ιστορία – Ο πρώτος ιδιωτικός περίπατος στο διάστημα (Βίντεο)
Chevron Right