«Θερμή» υποδοχή επεφύλασσαν στη Μαρίν Λεπέν οι πολίτες της Βόρειας Γαλλίας, η οποία επισκέφθηκε την πόλη Saint-Amand-les-Eaux στο πλαίσιο της καμπάνιας του κόμματός της για να παραβρεθεί στα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου του υποψηφίου του «Εθνικού Συναγερμού», Γκιγιόμ Φλορκέν.
Μόλις η πολιτικός έφτασε στην πόλη, δεκάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί για να δουν την άφιξή της και την ώρα που η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς πλησίαζε, άγνωστοι της πέταξαν αυγά, όπως ανέφερε η εφημερίδα La Voix du Nord. Το περιστατικό έχει καταγραφεί σε βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Marine Le Pen a été visée par un jet d'oeuf cet après-midi à Saint-Amand-les-Eaux, dans le Nord. Une commerçante a entendu des cris tels que "Nique ta mère, Marine".
Le RN parle du geste d'un "marginal" et assure que Marine Le Pen "n'a même pas eu un éclat". – @le_Parisien pic.twitter.com/7wyO0sT894
— Nicolas Berrod (@nicolasberrod) June 3, 2022
Οι άνδρες της ασφάλειάς της αντέδρασαν άμεσα και περικύκλωσαν τη Λεπέν για να την προστατέψουν και να τη συνοδέψουν στο επιτελείο του Φλορκέν, ενώ από το πλήθος ακούστηκαν ύβρεις κατά της ακροδεξιάς πολιτικού και της μητέρας της, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε η εφημερίδα Le Parisien.