Κόσμος

Γερμανία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε lockdown για τους ανεμβολίαστους

Αναλυτικά τα νέα μέτρα της γερμανικής κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους.

Αυστηρούς περιορισμούς ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους πολίτες, εν μέσω φόβων μετά την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Ομικρον.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των πρωθυπουργών των κρατιδίων της Γερμανίας με  την απερχόμενη καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον διάδοχό της, Όλαφ Σολτς, αποφάσισαν μια σειρά αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τους όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «lockdown για τους ανεμβολίαστους».

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

  • Πρόσβαση σε «μη αναγκαία καταστήματα», όπως είναι τα εστιατόρια, τα μουσεία και οι κινηματογράφοι, θα έχουν μόνοι οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικά νόσησης. Κατά περίπτωση θα απαιτείται επιπλέον και αρνητικό τεστ κορονοϊού.
  • Απαγορεύονται οι κοινωνικές συναθροίσεις άνω των δύο νοικοκυριών για τους ανεμβολίαστους.
  • Τα νυχτερινά κλαμπ και οι ντισκοτέκ θα παραμένουν κλειστά όταν ο δείκτης νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών υπερβεί το 350. Σε αυτή την περίπτωση θα επιβάλλονται περιορισμοί ακόμη και στην συγκέντρωση εμβολιασμένων και ιαθέντων (έως 50 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και έως 200 σε εξωτερικούς).

Τα παραπάνω μέτρα θα ισχύουν για ολόκληρη την χώρα, με σκοπό να ανακοπή η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ενόψει των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Οι Γερμανοί ηγέτες τονίζουν ότι οι περιορισμοί αυτοί είναι απαραίτητοι, προκειμένου να αποφευχθεί ένα καθολικό lockdown που θα περιλαμβάνει κλείσιμο των σχολείων και της εστίασης.

Την ίδια στιγμή, η Μέρκελ τόνισε την ανάγκη να επιβληθεί από τον Φεβρουάριο υποχρεωτικός εμβολιασμός στη χώρα, με τον νέο καγκελάριο να δεσμεύεται πως θα καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο. 

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους οφείλονται στο ακόμα μεγάλο εμβολιαστικό κενό, τονίζοντας πως όσο περισσότεροι είναι εκείνοι που δεν εμβολιάζονται, τόσο περισσότεροι περιορισμοί είναι απαραίτητοι.

Στη Γερμανία, καθώς οι εμβολιασμένοι ενήλικες πολίτες δεν ξεπερνούν το 69%, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν πως αν η διασπορά συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, 6.000 Γερμανοί μπορεί να βρεθούν σε ΜΕΘ μέχρι τα Χριστούγεννα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γ. Γκιόκας: Η κυβέρνηση αρνείται να στηρίξει το ΕΣΥ για να μείνει στο απυρόβλητο η εγκληματική πολιτική της
Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο πατέρας, αρνητής των μέτρων, που μήνυσε εκπαιδευτικούς
Chevron Right