Κόσμος

Χαμός στο Λούβρο: Σηκώθηκε από αναπηρική καρέκλα και πέταξε τούρτα στη «Μόνα Λίζα» (videos)

Η λέξη πανικός είναι λίγη για να περιγράψει τη στιγμή που ένας άνδρας, μεταμφιασμένος σε γυναίκα, πέταξε τούρτα στον πιο διάσημο πίνακα του Λούβρου, την αινιγματική Μόνα Λίζα.

Μία διαφορετική «Μόνα Λίζα» είδαν οι επισκέπτες του Λούβρου την Κυριακή. Η διάσημη «κυρία» του παριζιάνικου μουσείου δέχθηκε ακόμη μία επίθεση. Αυτή τη φορά δεν υπέστη  κάποια φθορά, καθώς βρίσκεται πίσω από προστατευτικό τζάμι, ωστόσο στο μουσείο επικράτησε συναγερμός.

Τα βίντεο που έρχονται από το Μουσείο του Λούβρου είναι ενδεικτικά και δείχνουν την έκπληξη και την οργή των επισκεπτών μετά την επίθεση.

Η επίθεση στον διάσημο πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι έγινε με τούρτα και υπεύθυνος για αυτό είναι ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων, ο οποίος ήταν μεταμφιεσμένος σε ηλικιωμένη γυναίκα σε αναπηρικό καρότσι.

Σύμφωνα με την ισπανική «Marca» ο άνδρας δευτερόλεπτα πριν την επίθεση, σηκώθηκε όρθιος και εκτόξευσε με δύναμη την τούρτα.

Το προσωπικό ασφαλείας του μουσείου έτρεξε αμέσως και απομάκρυνε τον άνδρα από την αίθουσα, ενώ ο κόσμος τριγύρω συνέχιζε να φωτογραφίζει και να τραβάει βίντεο από το παράξενο περιστατικό.

Το συμβάν έληξε γρήγορα, και χωρίς τη παραμικρή ζημιά για τον πίνακα, ο οποίος καθαρίστηκε αμέσως.

Αναρτήσεις στα social media επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του δράστη είχε πιθανώς «ακτιβιστικά κίνητρα», και ότι ο στόχος ήταν να διαμαρτυρηθεί για την καταστροφή του πλανήτη.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ρεύμα: Του ήρθε λογαριασμός 891 ευρώ για 30 τ.μ και τα 461 ήταν ρήτρα αναπροσαρμογής
Βόλος: Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε 14χρονη και έφυγε – Συνελήφθη αργότερα έξω από το σπίτι του
Chevron Right