Κόσμος

Λουκασένκο: Η Λευκορωσία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα

Τα ρωσικά πυρηνικά όπλα θα είναι παράγοντας αποτροπής σε ενδεχόμενη επίθεση, λέει ο Αλεξάνταρ Λουκασένκο

Παράγοντα αποτροπής απέναντι σε έναν πιθανό επιτιθέμενο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο την ανάπτυξη ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στη χώρα του.

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η Λευκορωσία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν χρειαστεί.

«Νομίζω ότι είναι απίθανο κάποιος να θέλει να πολεμήσει μια χώρα που έχει τέτοια όπλα. Αυτά είναι όπλα αποτροπής, ο Θεός να μην χρειαστεί να πάρω απόφαση να χρησιμοποιήσω αυτά τα όπλα στην παρούσα κατάσταση, αλλά δεν θα υπάρξει κανένας δισταγμός, εάν υπάρξει επιθετικότητα εναντίον μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Λουκασένκο είπε επίσης ότι δεν ήταν η Ρωσία αυτή που επεδίωξε να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα αλλά ότι ήταν αίτημα του Μινσκ.

Τις δηλώσεις του μετέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Οι δηλώσεις του ​​έρχονται μετά την ανακοίνωση του Ρώσοθ προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Ρωσία θα αρχίσει να αναπτύσσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία μετά τις 7-8 Ιουλίου, μόλις είναι έτοιμες οι ειδικές αποθηκευτικές εγκαταστάσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Το νέο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: Πώς θα ζήσουμε καλύτερα
Τσίπρας από Ρέθυμνο: Να είμαστε όλοι παρόντες για να ατενίζουμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα
Chevron Right