Στο εσωτερικό του νοσοκομείου του Μπέργκαμο στην Ιταλία, την πόλη που έχει πληγεί όσο καμία άλλη από τον κορονοϊό, βρέθηκε δημοσιογράφος του Sky News. Στο νοσοκομείο Papa Giovanni XXVII στο Μπέργκαμο, οι γιατροί με τους νοσηλευτές πηγαίνουν σε όλες τις αίθουσες προσπαθώντας να σώσουν όσους μπορούν, την στιγμή που ασθενείες παλεύουν για λίγο αέρα, πιάνουν το στήθος τους και είναι διασωληνωμένοι σε οξυγόνο
Σύμφωνα, με τον δημοσιογράφο, Στιούρτ Ράμσεϊ, το προσωπικό δίνει μια καθημερινή μάχη και προς το παρόν χάνει. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι «Το προσωπικό παλεύει να κρατήσει ζωντανούς τους ασθενείς. Συγκεντρώνονται σε ομάδες γύρω τους, τοποθετούν οθόνες, ορούς και αναπνευστήρες. Χωρίς αυτούς, οι ασθενείς θα επιδεινωθούν ταχύτατα. Πραγματικά γρήγορα. Θανατηφόρα γρήγορα. Μοιάζει με Moνάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλά μια αίθουσα υποδοχής των Επειγόντων. Οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ είναι νέες αφίξεις, αλλά δείχνουν πολύ χειρότερα από απλούς ασθενείς. Οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, θα ήταν περιπτώσεις που θα έπρεπε να μπουν κατευθείαν στην Εντατική, αλλά εδώ, για να φτάσεις σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να είσαι στο χείλος του θανάτου και όχι απλά βαριά άρρωστος. Σε αυτήν την πανδημία, ο βαριά άρρωστος θεωρείται διαχειρίσιμο περιστατικό. Πραγματικά είναι τόσο χάλια».
Αυξάνονται τα κρούσματα
Ο επικεφαλής των Επειγόντων, Δρ Ρομπέρτο Κοσεντίνι λέει ότι δεν έχουν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο και τόσο αυτός όσο και το προσωπικό του προειδοποιούν άλλες χώρες, ειδικά το Ηνωμένο Βασίλειο, πως σύντομα θα το βιώσουν. «Είναι μια πολύ σοβαρή πνευμονία και μπορεί να ζορίσει το σύστημα υγείας γιατί βλέπουμε καθημερινά 50-60 ασθενείς που καταφθάνουν στα επείγοντα με πνευμονία και οι περισσότεροι από αυτούς είναι σε τόσο σοβαρή κατάσταση που χρειάζονται πολύ μεγάλο όγκο οξυγόνου. Έτσι, έπρεπε να αναδιοργανώσουμε τα επείγοντα και το νοσοκομείο μας σε τρία επίπεδα Εντατικής Θεραπείας».
Ο Δρ Λορέντζο Γκρατσιόλι, σχολιάζει στο Sky News πως «Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο άγχος στην ζωή μου. Είμαι γιατρός Εντατικής και είμαι αρκετά συνηθισμένος στην πίεση, και σε ανθρώπους σε κρίσιμη κατάσταση που πεθαίνουν χωρίς καμία θεραπεία. Αλλά όταν είσαι σε αυτό το σημείο, συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι αρκετός. Είμαστε 100 αναισθησιολόγοι, κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά ίσως δεν αρκεί».
Επίσης, προσθέτει ότι «Στα εργαστήρια, το προσωπικό κάνει συνεχώς νέα τεστ για τον ιό και προσπαθεί να βρει κάτι που μπορεί να τον νικήσει. Λένε ότι απέχουν πολύ. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες υγείας σε όλο τον κόσμο είναι πως η καμπύλη μόλυνσης ανεβαίνει και όλες οι προμήθειες εξαντλούνται αμέσως. Πολλά νοσοκομεία έχουν τις ίδιες απαιτήσεις ταυτόχρονα. Εδώ, το αποκαλούν “αποκάλυψη”».
Διαβάστε ακόμη:
Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα
Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω
Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market
Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα
Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός