Κόσμος

Νέα γκάφα Μπάιντεν: Ξέχασε το όνομα του υπουργού Άμυνας, τον αποκάλεσε «ο μαύρος άνδρας» (βίντεο)

Συνέχεια στα λεκτικά ατοπήματα για τον Τζο Μπάιντεν. 

Σε νέα γκάφα υπέπεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ο οποίος αυτή τη φορά -κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο BET News- ξέχασε το όνομα του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν και τον αποκάλεσε… «ο μαύρος άνδρας».

Αυτό που το κάνει ακόμα καλύτερο, είναι πως ο Μπάιντεν απαντούσε – στην εκπομπή Black America Votes – σε ερώτηση σχετικά με τα δικαιώματα και τα προβλήματα της αφροαμερικανικής κοινότητας στις ΗΠΑ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το συγκεκριμένο απόσπασμα, ανέβηκε σε χρόνο μηδέν στα social media, με δεκάδες χρήστες να κατηγορούν τον επιρρεπή σε γκάφες Μπάιντεν ότι ξέχασε το όνομα του Όστιν και αντ’ αυτού αναφέρθηκε απλώς σε αυτόν ως «ο μαύρος άνδρας».

«Για να δούμε πώς θα το γυρίσουν αυτό οι νεκροζώντανοι του Μπάιντεν», έγραψε ένας χρήστης στο X.

«Ένας POTUS που δεν μπορεί να θυμηθεί το όνομα του υπουργού Άμυνας του – και αντί αυτού τον αποκαλεί “ο μαύρος” – δεν είναι διανοητικά εξοπλισμένος για να είναι υπεύθυνος για 5.000 πυρηνικά όπλα», έγραψε ένας άλλος.

Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι πως δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πέσει πολλές φορές σε λεκτικά ατοπήματα προκαλώντας ερωτηματικά για τη νοητική του κατάσταση. 

Μεταξύ πολλών άλλων, να σημειωθεί ότι ο πλανητάρχης, μέσα σε διάτημα ολίγων μηνών, διάβασε σε ομιλία οδηγία προς τον εαυτό του, ανέφερε ότι υπηρέτησε «ως η πρώτη μαύρη γυναίκα στο πλευρό ενός μαύρου προέδρου», διάβασε τη λέξη «παύση» που υπήρχε σε κείμενο ομιλίας του, μπέρδεψε τη Γάζα με την Ουκρανία, μπέρδεψε τη Mέρκελ με τον Χέλμουτ Κολ, είπε ότι ο Πούτιν χάνει τον πόλεμο στο Ιράκ και άλλα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δημιουργώντας όλο και μεγαλύτερη πίεση προς να πάρει την απόφαση να αποσυρθεί αν και ο ίδιος δημόσια δεν το παραδέχεται. 

Πάντως τις τελευταίες μέρες τα δημοσιεύματα για απόσυρσή του από την κούρσα συνεχώς και πληθαίνουν με πιο χαρακτηριστικό αυτό της ιστοσελίδας Axios πως ίσως αυτό συμβεί ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Το ρολόι μετρά αντίστροφα για τον Μπάιντεν: «Έτοιμος να αποχωρήσει», λένε οι ΝΥΤ
Τι ισχύει για την κατ’ οίκον διδασκαλία μαθητών - Tι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
Chevron Right