Κόσμος

Πέθανε ο βραβευμένος σεφ που μαγείρευε για την βασίλισσα Ελισάβετ και τη Νταϊάνα

Πέθανε ο σεφ που «κρατούσε την Νταϊάνα στα πρωτοσέλιδα» – Τι αποκάλυψε για τη διατροφή της βασίλισσας Ελισσάβετ.

Ο Graham Newbould, ο βασιλικός σεφ που ενθουσίασε την αείμνηστη βασίλισσα Ελισσάβετ με τη μους Pina Colada και τα σάντουιτς σε σχήμα πένας, πριν εργαστεί για την πριγκίπισσα Νταϊάνα, πέθανε ξαφνικά.

Ο 66χρονος, εργάστηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και στο Royal Yacht Britannia από το 1980 έως το 1982, πριν συνεχίσει να εργάζεται για τον βασιλιά Κάρολο και την πρώτη του σύζυγο, Νταϊάνα στο Παλάτι του Κένσινγκτον, για άλλα 4,5 χρόνια μέχρι το 1987.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, γεννημένος τον Αύγουστο του 1956 στο Wakefield του Yorkshire, λέγεται πως αρνιόταν πάντοτε να μοιραστεί βασιλικά κουτσομπολιά κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του για την πιο διάσημη οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο, ο Newbould ξενάγησε τους θεατές στα παρασκήνια σε μια εκπομπή του Channel 5 το 2002, με τίτλο «Secrets of the Royal Kitchens», όπου αποκάλυψε ελάχιστα στοιχεία για τη βασίλισσα και τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειάς της.

Στην εκπομπή, ο σεφ, του οποίου η τελευταία δουλειά ήταν η μαγειρική για τον Δούκα του Μπέντφορντ στο Woburn Abbey, αποκάλυψε πώς η πριγκίπισσα Νταϊάνα τον έβαζε να μαγειρεύει ψητές πατάτες για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι και πώς η βασίλισσα θα απολάμβανε τη δική της εκδοχή με ψάρια και πατατάκια στο Παλάτι.

Ο σεφ δεν σχολίασε ποτέ την ιδιωτική ζωή των μελών της βασιλικής οικογένειας κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και του Κένσινγκτον, λέγοντας κάποτε σε δημοσιογράφο: «Έχω υπογράψει τον νόμο περί επίσημων μυστικών και οτιδήποτε έχει να κάνει με τη βασιλική οικογένεια είναι ταμπού», ανέφερε η Daily Telegraph.

Ωστόσο, κάποτε αστειεύτηκε ότι ήταν αυτός που κρατούσε την πριγκίπισσα Νταϊάνα «στα πρωτοσέλιδα» όταν ρωτήθηκε αν ήταν υπεύθυνος για τη λεπτή σιλουέτα της.

Μετά από περισσότερα από έξι χρόνια εργασίας για τα βασιλικά μέλη, ο Graham παραιτήθηκε και έγινε σεφ στο ξενοδοχείο Inverlochy Castle στη Σκωτία, όπου κέρδισε ένα αστέρι Michelin.

Το 2002, παρουσίασε το Secrets of the Royal Kitchen, όπου διέθεσε μερικά ανέκδοτα από την εποχή του που εργαζόταν στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι στη βασιλική οικογένεια «αρέσει το απλό αλλά κομψό φαγητό, όχι πολύ πικάντικο, ούτε πολύ μεγάλες ή πολύ μικρές μερίδες».

Κατά τα χρόνια της υπηρεσίας του, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος ξεκινούσαν τη μέρα τους με ένα παραδοσιακό αγγλικό πρωινό στις 8 π.μ. και θα είχαν το μεσημεριανό τους σερβιρισμένο στη 1.15 μ.μ., συνοδευτικό τσάι στις 5 μ.μ. και δείπνο στις 20.15.

«Όλα έπρεπε να είναι καλοπαρουσιασμένα και κομψά, όμως δεν είχαν εμμονή με τη διακόσμηση, είπε ο Graham στο πρόγραμμα του Channel 5.

Ο σεφ πρόσθεσε ότι το σκόρδο απαγορεύτηκε από το βασιλικό τραπέζι και ότι η βασίλισσα απολάμβανε τη δική της εκδοχή ψαριών και πατατών, που ονομάζεται Haddock St Germain, φτιαγμένο από μικρά κομμάτια τηγανισμένου μπακαλιάρου σε τριμμένη φρυγανιά με πατατάκια και σάλτσα Béarnaise.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κλήρωση play off Super league 2023: Όλο το πρόγραμμα
Κύπρος: Βίασε, στραγγάλισε και πέταξε σε γκρεμό τη σύντροφό του
Chevron Right