Κόσμος

Πακιστάν: Παράνομη η σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 2.000 συνελήφθησαν από τις αναταραχές στο Πακιστάν.

Το ανώτατο δικαστήριο του Πακιστάν δήλωσε ότι η σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Χαν ήταν παράνομη και διέταξε την απελευθέρωσή του, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

«Η σύλληψή σας είναι άκυρη και η όλη διαδικασία πρέπει να επανεξεταστεί», δήλωσε ο Ουμάρ Ατα Μπαντιάλ, πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Οι δικηγόροι του είχαν υποστηρίξει ότι η κράτησή του από το δικαστήριο στο Ισλαμαμπάντ ήταν παράνομη.

Ο Χαν, ο οποίος είναι σταρ του κρίκετ στο Πακιστάν, συνελήφθη την Τετάρτη καθώς αντιμετώπιζε κατηγορίες για διαφθορά. 

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και λέει ότι εκπλήρωσε όλες τις νομικές προϋποθέσεις.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 2.000 συνελήφθησαν καθώς οι υποστηρικτές του Χαν συμμετείχαν σε βίαιες διαδηλώσεις για τη σύλληψη του πρώην ηγέτη της χώρας.

Ο ανώτατος δικαστής του Πακιστάν είπε στον Χαν να καταδικάσει τις αναταραχές που προκλήθηκαν.

Ο Χαν εκδιώχθηκε τον περασμένο Απρίλιο, μετά από λιγότερο από τέσσερα χρόνια πρωθυπουργίας. Τον Νοέμβριο, πυροβολήθηκε στο πόδι ενώ έκανε προεκλογική εκστρατεία ανάμεσα σε πλήθος στην πόλη Wazirabad.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Εκλογές 2023: 20 Μαΐου ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού - Οδηγίες από το ΥΠΕΞ
Τραγωδία στην Άρτα: Η πρώτη συνάντηση των γονιών του βρέφους - Έκλαιγαν αγκαλιασμένοι
Chevron Right