Κορονοϊός: Δύο θάνατοι και 34 κρούσματα στο Ιράκ

Το Ιράκ φοβάται κυρίως μήπως ξεσπάσει επιδημία του κορονοϊού στους ιερούς τόπους όπου συγκεντρώνονται εκατομμύρια πιστοί.
Κορονοϊός: Δύο θάνατοι και 34 κρούσματα στο Ιράκ
EPA/Gailan Haji
iEidiseis

iEidiseis

23:07 - 04/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 23:21 - 04/03/2020

Δύο Ιρακινοί πέθαναν σήμερα από τον νέο κορονοϊό, ο ένας στο Ιρακινό Κουρδιστάν και ο άλλος στο Βαγδάτη, σύμφωνα με ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών που αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Πρόκειται για τους πρώτους θανάτους που καταγράφονται στο Ιράκ. Το ένα από τα θύματα ήταν ένας 70χρονος ιμάμης από την πόλη Σουλεϊμανίγια. Ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε ήδη καρδιολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα και είχε τεθεί σε καραντίνα αφότου προσβλήθηκε από τον ιό. Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο ιμάμης είχε συναντηθεί πρόσφατα με Ιρακινούς που επέστρεψαν από το γειτονικό Ιράν.

Στη Βαγδάτη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα ότι ένας άνθρωπος πέθανε στην πρωτεύουσα ενώ άλλοι 34 έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό σε όλη τη χώρα.

Στην πλειονότητά τους οι ασθενείς αυτοί είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό.

Φόβοι για επιδημία στους ιερούς τόπους

Το Ιράκ φοβάται κυρίως μήπως ξεσπάσει επιδημία στους ιερούς τόπους όπου συγκεντρώνονται εκατομμύρια πιστοί σιίτες, προερχόμενοι κατά κύριο λόγο από το Ιράν.

Τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών απαγορεύτηκαν και τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι κινηματογράφοι και άλλοι δημόσιοι χώροι έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ωστόσο πολλά καφενεία και εστιατόρια γεμίζουν από κόσμο τα βράδια στην πρωτεύουσα.

Στη Σουλεϊμανίγια, οι θρησκευτικές αρχές απαγόρευσαν μέχρι νεωτέρας τη μαζική προσευχή, μεταξύ των άλλων και τη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων