Αερομεταφορές: Πρώτο «θύμα» του κορονοϊού η Flybe

Οι αεροπορικές ανά τον κόσμο ματαιώνουν πτήσεις και προειδοποιούν για την κερδοφορία τους, καθώς η επιδημία του κορονοϊού πλήττει τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια. Η περίπτωση της Flybe.
Αερομεταφορές: Πρώτο «θύμα» του κορονοϊού η Flybe
EPA/Tim Ockenden
iEidiseis

iEidiseis

17:10 - 05/03/2020

Η αεροπορική Flybe της Βρετανίας «κατέρρευσε» σήμερα, Πέμπτη, μετά από μια βουτιά της ζήτησης πτήσεως, γεγονός που τη καθιστά την ένα από τα πρώτα μεγάλα θύματα της επιδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το Reuters.

Τυχόν πτώχευση της αεροπορικής εταιρείας που συνδέει όλες τις γωνιές του Ηνωμένου Βασιλείου με μεγάλους ευρωπαϊκούς προορισμούς θέτει σε κίνδυνο περίπου 2.400 θέσεις εργασίας, ενώ θα μπορούσε και να επιφέρει ζημία σε μερικά αεροδρόμια ή και τοπικές οικονομίες, κατά το ίδιο δημοσίευμα.

«Όλες οι πτήσεις καθηλώνονται στο έδαφος και οι δραστηριότητες στη Βρετανία ανεστάλησαν», ανέφερε η Flybe σε ανακοίνωσή της, αφότου η κυβέρνηση αποχώρησε από το πακέτο διάσωσης που είχε συμφωνηθεί τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται πως οι αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο ακυρώνουν πτήσεις και προειδοποιούν για το χτύπημα στην κερδοφορία μετά την πρώτη εμφάνιση του COVID-19 στην Κίνα, πλήττοντας πτήσεις στην Ασία, προτού εξαπλωθεί στην Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν.

British Airways, easyJet, Virgin Atlantic, Lufthansa, Norwegian Air και United Airlines συγκαταλέγονται μεταξύ των αερομεταφορέων που προειδοποιούν ότι ο αντίκτυπος για την αεροπορική βιομηχανία από τον κορονοϊό θα είναι μεγαλύτερος από ό,τι η επιδημία SARS, προστίθεται στο ρεπορτάζ του πρακτορείου.

Πονοκέφαλος για Τζόνσον η Flybe

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάρρευση της Flybe προκαλεί πονοκέφαλο στον Μπόρις Τζόνσον, καθώς ο τελευταίος έχει δεσμευθεί να προβάλει περισσότερο και ενισχύσει τη Βρετανία, επενδύοντας σε περιφερειακούς κόμβους μεταφορών.

Η κυβέρνηση είχε συναινέσει σε συμφωνία διάσωσης της Flybe -που ιδρύθηκε πριν από 41 χρόνια και εξυπηρετούσε οκτώ εκατ. επιβάτες- αλλά την τελευταία στιγμή ο Βρετανός πρωθυπουργός υπέκυψε στις ενστάσεις των ανταγωνιστών για τη συμμετοχή της κυβέρνησης στο σχέδιο διάσωσης.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, «δεν υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορεί να γίνει».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων