Κορονοϊός: 463 οι νεκροί στην Ιταλία - Πλησιάζουν τις 8.000 τα κρούσματα

Ακόμη 97 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο από τον κορονοϊό, σύμφωνα με την νέα ενημέρωση των ιταλικών Αρχών.
Κορονοϊός: 463 οι νεκροί στην Ιταλία - Πλησιάζουν τις 8.000 τα κρούσματα
EPA/CIRO FUSCO
iEidiseis

iEidiseis

19:25 - 09/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 23:01 - 09/03/2020

Στο έλεος του κορονοϊού βρίσκεται η Ιταλία παρά τα έκτακτα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 7.985 πολίτες συνολικά. Σε σχέση με χθες, διαγνώσθηκαν 1.598 νέοι ασθενείς.

Ενενήντα επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μέσα σε μια ημέρα, με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 463. Μέχρι τώρα, όμως, 724 ασθενείς έχουν ιαθεί.

Σύμφωνα με Ιταλούς αξιωματούχους τα περισσότερα θύματα του ιού είναι υπερήλικες άνω των 80 και 90 ετών ενώ έχουν επιβαρυμένη υγεία με αρκετούς να είναι καρκινοπαθείς. Επιπροσθέτως, τα δεδομένα που έχουν επεξεργαστεί οι επιστήμονες για άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών δείχνουν την θνησιμότητα πολλαπλάσια του μέσου όρου 3,4% και υπολογίζεται στο 14,8% (επί του συνόλου των κρουσμάτων) ή έως 21,9% (επί των επιβεβαιωμένων). Ακόμη, για τις ηλικίες των 70-79 ετών είναι έως 8% ενώ των 60-69 ετών είναι έως 3,6%.

Η θετική είδηση της ημέρας είναι -κατά το ΑΠΕ ΜΠΕ- ότι μετά από δυο εβδομάδες, ο 38χρονος Ματία, από την περιοχή του Κοντόνιο, άρχισε να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Πρόκειται για τον «ασθενή ένα», ο οποίος είχε μεταδώσει τον ιό σε περίπου δεκαπέντε ανθρώπους.

Νέα μέτρα

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έκανε γνωστό ότι κλείνουν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Στόχος της απόφασης είναι να μην παρακινούνται, ιδίως οι νέοι, με ειδικές προσφορές, να πηγαίνουν για σκι, έως ότου τελειώσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων όλης της χώρας θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τις 3 Απριλίου.

Στο μεταξύ, αποφασίσθηκε ότι σε όλες τις φυλακές της χώρας θα αποσταλούν εκατό χιλιάδες χάρτινες μάσκες. Οι υπάλληλοι των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, τέλος, μετά τις 27, συνολικά, εξεγέρσεις σε ιταλικές φυλακές, ζητούν από την κυβέρνηση να ευνοήσει, στις περιπτώσεις που το επιτρέπουν, τον κατ΄οίκον περιορισμό των κρατουμένων.

Τέλος, η υπουργός Εσωτερικών της χώρας προειδοποίησε σήμερα πως όποιος «σπάει» την καραντίνα στην οποία έχουν τεθεί οι ορισμένες βόρειες περιοχές της χώρας για να περιοριστεί η εξάπλωση του COVID-19, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τρίμηνη ποινή φυλάκισης. Όποιος αποφασίσει να φύγει από τις «αποκλεισμένες περιοχές» μπορεί να καταλήξει στη φυλακή, ή, όπως είπε η Λουτσιάνα Λαμοργκέσε, να πληρώσει πρόστιμο έως και 206 ευρώ.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων