Κορονοϊός: «Κλείνει» για 15 ημέρες όλη η Ιταλία - Ανοιχτά μόνο φαρμακεία και καταστήματα με τρόφιμα

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, προειδοποιώντας πως αν ο αριθμός των θυμάτων του νέου κορονοϊού συνεχίσει να αυξάνεται, θα ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα.
Κορονοϊός: «Κλείνει» για 15 ημέρες όλη η Ιταλία - Ανοιχτά μόνο φαρμακεία και καταστήματα με τρόφιμα
EPA
iEidiseis

iEidiseis

22:50 - 11/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 23:28 - 11/03/2020

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε νέα, πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο περισσότερων από 800 πολιτών στη γειτονική χώρα, το βράδυ της Τετάρτης.

Δύο ημέρες μετά το διάγγελμα που έθετε τη χώρα σε καραντίνα, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας προχώρησε σε νέο διάγγελμα προς τους Ιταλούς πολίτες, ανακοινώνοντας νέα μέτρα προστασίας για τον COVID-19, με στόχο να μειωθεί ο ραγδαίος ρυθμός εξάπλωσής του.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των καταστημάτων, πλην των φαρμακείων αλλά και των καταστημάτων που διανέμουν τρόφιμα.

Ουσιαστικά μπαρ, κομμωτήρια αλλά και εστιατόρια - τα οποία δεν μπορούν να εγγυηθούν το ότι θα τηρηθεί απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών - θα βάλουν λουκέτο για 15 ημέρες.

Αντίθετα, θα λειτουργούν τα φαρμακεία, οι βασικές δημόσιες μεταφορές και τα καταστήματα τροφίμων.

«Η Ιταλία μένει μια ενιαία ζώνη, αλλά θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, με μόνη εξαίρεση στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Θα μπορούν, όμως, να γίνονται παραδόσεις κατ΄οίκον. Ζητάμε την αύξηση της τηλε-εργασίας, ενώ οι βιομηχανίες πρέπει να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δημόσιες μεταφορές και άλλες βασικές υπηρεσίες, όπως τα ταχυδρομεία», ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.

{https://www.facebook.com/GiuseppeConte64/videos/774559553071760/}

Εξάλλου, τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία είναι πλέον 12.462 και σε σχέση με χθες έχουν αυξηθεί κατά 2.313. Οι νεκροί έφτασαν τους 827, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που μετέδωσε το ΑΜΠΕ, καθώς έχασαν την ζωή τους 196 άνθρωποι σε ένα εικοσιτετράωρο. Σημειώνεται πως ολόκληρη η χώρα έχει μπει σε καραντίνα υπό τον φόβο της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, με το ποσοστό θνησιμότητας του να είναι πρωτοφανές.

Κατά τον ίδιο απολογισμό 1.045 ασθενείς έχουν ιαθεί και 5.838 βρίσκονται στο νοσοκομείο, ενώ 1.028 νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων