Από τους δύο υποψηφίους που αναμετρήθηκαν στον δεύτερο γύρο, η ανεξάρτητη υποψήφιος Πιρτς Μουσάρ, η οποία έλαβε την υποστήριξη του Κόμματος των Πειρατών της Σλοβενίας και του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, έλαβε το 53,86% των ψήφων και ξεπέρασε το όριο του 50%. Έτσι, η Πιρτς Μουσάρ εξελέγη ως η νέα και πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας.
Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, το ποσοστό των ψήφων του Άντζε Λόγκαρ, του ανεξάρτητου υποψηφίου που υποστηρίχτηκε από το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα (SDS), ο οποίος έλαβε τις περισσότερες ψήφους στον προηγούμενο γύρο, παρέμεινε στο 46,14%, καταγράφοντας όμως το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει λάβει υποψήφιος από το κόμμα του.
Στις εκλογές, το 53% των 1.696.893 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προσήλθε στις κάλπες και ψήφισε.
Στην πρώτη της δήλωση, η 54χρονη Πιρτς Μουσάρ, γνωστή και ως «Γυναίκα από ατσάλι», δήλωσε ότι η Σλοβενία αξίζει έναν πρόεδρο που θα υποστηρίξει έναν αποφασιστικό, ειλικρινή, ανεκτικό και με σεβασμό διάλογο.
«Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου στην πανέμορφη Σλοβενία μας τους τελευταίους πέντε μήνες, άκουσα από τους πολίτες ότι θέλουν έναν ανεξάρτητο και πολιτικά ανεπηρέαστο πρόεδρο. Πιστεύω ότι εξέφρασαν αυτή τη βούληση στην κάλπη σήμερα», δήλωσε η νέα Πρόεδρος.
Ο έτερος υποψήφιος Λόγκαρ, ο οποίος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στην νέα Πρόεδρο, δήλωσε ότι «η Πιρτς Μουσάρ θα είναι μια καλή πρόεδρος αν μας ακούσει όλους. Τότε θα έχει την υποστήριξή μας για να ξεπεράσει τις διαφορές».
Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Οκτωβρίου, ο Λόγκαρ, ο ανεξάρτητος υποψήφιος που υποστηρίχθηκε από το SDS, έλαβε το 33% των ψήφων, ενώ ο Πιρτς Μουσάρ έλαβε το 26% των ψήφων.
Ένας άλλος αγαπημένος υποψήφιος, ο σοσιαλδημοκράτης Μίλαν Μπργκλεζ, που υποστηρίχτηκε από τον ηγέτη του Κινήματος Ελευθερίας (PS) και πρωθυπουργό Ρόμπερτ Γκόλομπ, έλαβε το 15% των ψήφων, υποδηλώνοντας ότι θα υποστηρίξει την Πιρτς Μουσάρ στον δεύτερο γύρο.
Μεταξύ των 7 υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Βλαντιμίρ Πρέμπιλιτς έλαβε το 10% των ψήφων, η υποψήφια της Resni.ca Σαμπίνα Σενκάρ έλαβε 5%, ο υποψήφιος της Νέας Σλοβενίας (NSI) Γιάνεζ Σίγκλερ Κράλκ έλαβε 4% και ο αριστερός υποψήφιος Μίχα Κόρντις έλαβε 2%.
Το ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο των εκλογών άγγιξε το 50%.
Στη Σλοβενία, η οποία απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1991, οι προεδρικές εκλογές διεξάγονται κάθε 5 χρόνια.