Κόσμος

Μπλίνκεν: Αξιολογούνται οι πληροφορίες για την απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν

Ο Μπλίνκεν «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει» τον ισχυρισμό της Ρωσίας περί ουκρανικής επίθεσης στο Κρεμλίνο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την κατηγορία της Μόσχας ότι η Ουκρανία προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιώντας drones, όμως παράλληλα είπε ότι ο ίδιος θα αντιμετώπιζε «με πολύ μεγάλη επιφύλαξη» οτιδήποτε προέρχεται από το Κρεμλίνο.

Όταν ρωτήθηκε αν η Ουάσινγκτον θα επέκρινε το Κίεβο στην περίπτωση που επέλεγε από μόνο του να πλήξει στόχους εντός ρωσικού εδάφους, ο Μπλίνκεν απάντησε ότι αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνει η ίδια η Ουκρανία για το πώς θα αμυνθεί.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ήδη στρατηγική αποτυχία για το Κρεμλίνο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Κίνα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι ελπίζει να επαναπρογραμματιστεί για φέτος, αφού ακυρώθηκε τον Φεβρουάριο με αφορμή το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που εισήλθε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και καταρρίφθηκε από τον στρατό.

Η Ουάσινγκτον αξιολογεί την κατηγορία της Μόσχας κατά του Κιέβου

Νωρίτερα, η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι προσπαθεί να επιβεβαιώσει την κατηγορία της Μόσχας ότι το Κίεβο επιχείρησε ανεπιτυχώς να δολοφονήσει τον Πούτιν με επίθεση με drone στην κατοικία του στο Κρεμλίνο, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

«Προσπαθούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε αυτές τις πληροφορίες», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. «Αν υπήρχε κάτι, δεν υπήρχε προειδοποίηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Εύη Σαλταφερίδου: Αν ήξερα πως θα ήταν έτσι το Survivor All Star δε θα πήγαινα
ΣΥΡΙΖΑ - «Συμβόλαιο για την Αλλαγή»: Τι αλλάζει σε Παιδεία και Υγεία
Chevron Right