Μεγάλη πορεία υπέρ των Παλαιστινίων ξεκίνησε στο Λονδίνο ενώ συμπλοκές σημειώθηκαν σε κοντινό σημείο ανάμεσα σε ακροδεξιούς διαδηλωτές και την αστυνομία, που ανέπτυξε μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να αποτρέψει συγκρούσεις μεταξύ των δύο αντίπαλων ομάδων.
Η πορεία υπέρ των Παλαιστινίων, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, προκάλεσε επίσης αντιδιαδήλωση από δεξιές οργανώσεις στην πρωτεύουσα ανήμερα της ημέρας μνήμης στη Βρετανία για τους βετεράνους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
British patriots break police cordon in London. Are many.pic.twitter.com/VJB81Wx3JA
— RadioGenoa (@RadioGenoa) November 11, 2023
Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε σε ανάρτηση στο X πως αστυνομικοί αντιμετώπισαν επίθεση από διαδηλωτές που βρίσκονταν σε «σημαντικούς αριθμούς» στην πόλη, προσθέτοντας πως δεν θα τους επιτρέψουν να έρθουν αντιμέτωποι με τη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων.
London right now! #CeasefireNOW pic.twitter.com/FRjOkEE5V8
— Palestine Solidarity Campaign (@PSCupdates) November 11, 2023
«Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις εξουσίες και στρατηγικές που είναι στη διάθεσή μας προκειμένου να αποτρέψουμε να συμβεί αυτό», ανέφερε η αστυνομία.
Οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και ακροδεξιούς αντιδιαδηλωτές σημειώθηκαν κοντά στο μνημείο του πολεμικού κενοταφίου νωρίτερα σήμερα, όπου μερικοί από τους αντιδιαδηλωτές φώναζαν: «Θέλουμε πίσω τη χώρα μας».
Hyde Park is a sea of red, green, black and white.
Absolutely incredible numbers and noise, and a wonderful atmosphere of hope and unity.
London demands #CeasefireNOW pic.twitter.com/Ch1Pw333IB
— Richard McNeil-Willson (@mcneilwillson) November 11, 2023
Μπουκάλια εκτοξεύθηκαν αργότερα εναντίον αστυνομικών από δεξιές οργανώσεις σε ένα ξεχωριστό συμβάν στην Τσάιναταουν, περίπου ένα μίλι βόρεια του πολεμικού μνημείου, ανέφερε η αστυνομία.
Η αστυνομία ανέφερε ότι σχεδόν 2.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να αποτρέψουν ταραχές.