Κόσμος

Η Χαμάς πολιορκεί τη Γάζα – Άγριες μάχες, δεκάδες νεκροί και όμηροι πολίτες (σκληρά βίντεο και εικόνες)

Εκατόμβη νεκρών  και από τις δύο πλευρές. Η Χαμάς κρατά ομήρους Ισραηλινούς πολίτες και στρατιώτες.

Επικίνδυνη ανάφλεξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, μετά την αιφνιδιαστική πολυμέτωπη επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ με εκατοντάδες ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότο έως το Τελ Αβίβ, που προκάλεσαν ήδη το θάνατο τουλάχιστον 200 Ισραηλινών και τον τραυματισμό περισσότερων από 1.000, με αρκετούς εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση.

 Ο στρατός του Ισραήλ στρατός λόγο για 21 σημεία σε ισραηλινά εδάφη που κατάφεραν να διεισύσουν ένοπλοι. Απαντώντας το Ισραήλ, προχώρησε σε βομβαρδισμούς στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και αποστέλλει χερσαίες δυνάμεις. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ήδη κάνει λόγο για 232 νεκρούς και 1700 τραυματίες.

Την ίδια ώρα, αδιευκρίνιστος αριθμός Ισραηλινών κρατούνται όμηροι από ενόπλους της Χαμάς στο κιμπούτς Μπίρι κοντά στο σύνορο με τη Γάζα.

Στο φως έρχονται εικόνες μελών της Χαμάς να σέρνουν νεκρούς Ισραηλινούς στρατιώτες, ενώ πολίτες τηλεφωνούν σε τηλεοπτικούς σταθμούς λέγοντας ότι είναι όμηροι και ζητώντας βοήθεια. Ο ισραηλινός στρατός ανάεφερε επίσης τη σύλληψη αιχμαλώτων Παλαιστινίων.

Στην άλλη πλευρά, οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γαζας πληρώνουν το δικό της φόρο αίματος με τα νοσοκομεία να έχουν πλημμυρίσει από νεκρούς και τραυματίες.

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν νωρίτερα τρία κτίρια του «Πύργου της Παλαιστίνης» στη συνοικία αλ-Ρινάλ της πόλης της Γάζας, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που είδαν τους τρεις πύργους άνω των δέκα ορόφων να καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλον μετά από εκρήξεις.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι έπληξε «δύο πολυόροφα κτίρια» με αεροπορικές επιδρομές, κατηγορώντας την «τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα, ότι προστατεύει τη στρατιωτική της υποδομή «στην καρδιά του πληθυσμού» του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο στρατός τόνισε ότι προειδοποίησε τους κατοίκους πριν από τα πλήγματα και «τους ζήτησε να εκκενώσουν την περιοχή».

Στο μεταξύ ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει δραματικά στη Λωρίδα της Γάζας, με τα θύματα στις τάξεις των Ισραηλινών να φτάνουν τα 200 και αντίστοιχα στους Παλαιστίνους τα 200.

Τέσσερις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και ένα 13χρονο παιδί σκοτώθηκαν νωρίτερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως μετέδωσε το Al Jazeera. Προς το παρόν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ανήλικου παιδιου.

Το Ισραήλ διακόπτει την ηλεκτροδρότηση στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή για την διακοπή ηλεκτοδρότησης από σήμερα το βράδυ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν πρόκειται να είναι όπως ήταν στο παρελθόν», προειδοποίησε ο υπουργός σε ανακοίνωσή του.

Η Λωρίδα της Γάζας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Ισραήλ και σε εισαγωγές καυσίμων για την ηλεκτροδότηση του αποκλεισμένου παλαιστινιακού θύλακα.

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει ότι έχουν απαχθεί από τη Χαμάς στρατιώτες και άμαχοι

Επιβεβαιώνονται οι αναφορές περί ομηρείας υψηλόβαθμων Ισραηλινών αξιωματούχων. Ειδικότερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις μίλησαν κι επισήμως για απαγωγή στρατιωτών και μαχητών από τη Χαμάς.

Ακόμη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα αριθμοί.

Όπως γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ, δεκάδες κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς. Ορισμένοι πιθανολογείται ότι έχουν μεταφερθεί σε μικρές πόλεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας. Άλλοι έχουν μεταφερθεί στη Γάζα, με την κατάσταση να έχει βγει εκτός ελέγχου.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς δήλωσε νωρίτερα ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Ισραηλινού στρατού έχουν τεθεί σε κατάσταση ομηρείας.

«Έχουμε θέσει υπό ομηρεία υψηλόβαθμους στρατιωτικούς» ισχυρίστηκε συγκεκριμένα.

«Ο πόλεμος βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης. Έχουν σκοτωθεί πολλοί Παλαιστίνιοι και πολλοί Ισραηλινοί είναι νεκροί, όπως και φυλακισμένοι» πρόσθεσε.

Πώς η Χαμάς «αρπάζει» από τους δρόμους Ισραηλινούς πολίτες για αιχμαλωσία

Τρόμο προκαλούν τα βίντεο και οι εικόνες που έρχονται από το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς σήμερα στα ισραηλινά εδάφη, με τους μαχητές της οργάνωσης να απαγάγουν, να χτυπούν και να κακοποιούν στρατιώτες και πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Ανάμεσα στους απαχθέντες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, με τη Χαμάς να υποστηρίξει ότι κρατά όμηρο και τον ισραηλινό υποστράτηγο Νιμρόντ Αλόνι, μαζί με άλλους στρατιώτες.

Σε βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα το War Monitor, διακρίνονται οι τρομοκράτες της Χαμάς να έχουν απαγάγει πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους και παιδιά, να τους ρίχνουν σε καρότσα και να τους μεταφέρουν στη Γάζα.

https://twitter.com/Mrgunsngear/status/1710651110845714573?t=Wc3VkFmjoAA3JVa-0ACbbA&s=08

Ορισμένοι πιθανολογείται ότι έχουν μεταφερθεί σε μικρές πόλεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας. Άλλοι έχουν μεταφερθεί στη Γάζα, με την κατάσταση να έχει βγει εκτός ελέγχου.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς δήλωσε νωρίτερα ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Ισραηλινού στρατού έχουν τεθεί σε κατάσταση ομηρείας.

«Έχουμε θέσει υπό ομηρεία υψηλόβαθμους στρατιωτικούς» ισχυρίστηκε συγκεκριμένα.

https://twitter.com/GoldingBF/status/1710677888586920231?t=mLpiwmmj8bVW1WnzG5z4WA&s=08

 «Ο πόλεμος βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης. Έχουν σκοτωθεί πολλοί Παλαιστίνιοι και πολλοί Ισραηλινοί είναι νεκροί, όπως και φυλακισμένοι».

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

https://twitter.com/EllieCohanim/status/1710692333245571240

Αρχείο_εικόνας_WhatsApp_2023-10-07_στις_21.01.43_3644d2ad_bcf8f.jpg

Φρίκη – Η Χαμάς βασανίζει απάνθρωπα ισραηλινή 

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με την Χαμάς να έχει βασανίσει απάνθρωπα μια ισραηλινή να την πετάει γυμνή σε ένα αυτοκίνητο και να την περιφέρουν.

Ανάμεσα στους απαχθέντες είναι και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, με τη Χαμάς να υποστηρίξει ότι κρατά όμηρο και τον ισραηλινό υποστράτηγο Νιμρόντ Αλόνι, μαζί με άλλους στρατιώτες.

Προσοχή σκληρό βίντεο

https://twitter.com/EllieCohanim/status/1710692333245571240

Την ίδια στιγμή το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε ότι 232 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από σήμερα το πρωί στον παλαιστινιακό θύλακα από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα.

Παράλληλα 1.700 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Εν τω μεταξύ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης, τον Γιαΐρ Λαπίντ και τον Μπένι Γκαντς να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα Λικούντ.

Ισραηλινό τανκ στις φλόγες – Πανηγυρίζουν οι μαχητές της Χαμάς 

Το RT έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο φαίνονται μέλη της Χαμάς να πανυγηρίζουν πάνω σε  ένα άρμα μάχης  το οποίο έχει πάρει φωτιά.

https://www.facebook.com/iEidiseis.gr/videos/620756303320731/

Mηνυμα του ηγέτη της Χαμάς: «Η μάχη μεταφέρθηκε στην καρδιά του σιωνισμού»

«Βρισκόμαστε κοντά να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη», δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Ισμαήλ Χανίγια, ηγέτης της Χαμάς, μετά τη στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε η οργάνωση κατά του Ισραήλ.

«Φτάνει πια, ο κύκλος των εξεγέρσεων και των επαναστάσεων για τον αγώνα απελευθέρωσης της γης μας και των κρατουμένων μας (…) μέσα σε (ισραηλινές) φυλακές πρέπει να ολοκληρωθεί», είπε ο Χανίγια σε δηλώσεις του που μετέδωσε το Al-Aqsa TV, τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς.

Απευθυνόμενος στις αραβικές χώρες είπε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να τους προσφέρει καμία προστασία.

Τόνισε ότι ένοπλες παλαιστινιακές παρατάξεις σκοπεύουν να επεκτείνουν την εν εξελίξει μάχη στη Γάζα στη Δυτική Οχθη και στην Ιερουσαλήμ.

«Η μάχη πέρασε στην καρδιά της σιωνιστικής οντότητας» είπε.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στο τέμενος Al-Aqsa.

Χιλιάδες κάτοικοι της  Κωνσταντινουπολής διαδηλώσουν μπροστά από το τζαμί Φατίχ για να υποστηρίξουν την Χαμάς.

Μαχμούντ Αμπάς: «Ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του»

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε το Σάββατο (07/10) ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην «τρομοκρατία των εποίκων και των στρατευμάτων κατοχής», όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA και επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, ο Μαχμούντ Αμπάς έκανε την παραπάνω δήλωσε έπειτα από επείγουσα συνάντηση που είχε στη Ραμάλα με αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής.

Μπενιαμίν Νετανιάχου: «Ο εχθρός θα πληρώσει τεράστιο τίμημα»

«Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, το Σάββατο (07/10), σε μήνυμά του προς τους Ισραηλινούς.

Ακόμα, ο ίδιος μέσω μηνύματός του στο Χ πρόσθεσε: «Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τίμημα που δεν έχει γνωρίσει ποτέ». Επίσης, ο κ. Νετανιάχου δήλωσε ότι έχει αποφασίσει μεγάλη επιστράτευση των εφέδρων. Ο Ισραηλινός ηγέτης ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλείας.

Ομόθυμη καταδίκη της Ε.Ε. για τις επιθέσεις στο Ισραήλ

Την καταδίκη της για τις επιθέσεις στο Ισραήλ εξέφρασε, το Σάββατο (07/10), η ηγεσία της Ε.Ε. «Καταδικάζουμε σθεναρά τις αδιάκριτες επιθέσεις που εξαπολύθηκαν εναντίον του Ισραήλ και του λαού του σήμερα το πρωί, προκαλώντας τρόμο και βία κατά αθώων πολιτών. Οι σκέψεις μου είναι με όλα τα θύματα. Η Ε.Ε. στέκεται αλληλέγγυα με τον ισραηλινό λαό σε αυτή τη φρικτή στιγμή» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καταδίκασε «απερίφραστα την επίθεση που πραγματοποίησαν οι τρομοκράτες της Χαμάς κατά του Ισραήλ, είναι η τρομοκρατία στην πιο απεχθή μορφή της, το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμύνεται έναντι τέτοιων αποτρόπαιων επιθέσεων».

«Αυτή η φρικτή βία πρέπει να σταματήσει αμέσως. Η τρομοκρατία και η βία δεν λύνουν τίποτα» σημείωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, προσθέτοντας ότι «η Ε.Ε. εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Ισραήλ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Tέλος, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε: «Καταδικάζουμε τον τρόμο και τη βία που ασκείται εναντίον αθώων ανθρώπων. Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που βρίσκονται υπό πυρά, όλους τους πρώτους ανταποκριτές και αυτούς που αμύνονται ενάντια σε αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις. Ο τρόμος δεν θα επικρατήσει ποτέ».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκτακτο διάγγελμα Μπάιντεν για την εισβολή της Χαμάς

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ. Δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία για τρομοκρατικές επιθέσεις», είπε ο Μπάιντεν στο διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα είναι στο πλευρό του Ισραήλ. «Θα διασφαλίσουμε ότι έχουν τη βοήθεια που χρειάζονται οι πολίτες τους και μπορούν να συνεχίσουν να αμύνονται», είπε ο πρόεδρος.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι μίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και είπε ότι η υποστήριξη της κυβέρνησής του για την ασφάλεια του Ισραήλ «είναι σταθερή και ακλόνητη».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποθάρρυνε επίσης άλλα εχθρικά προς το Ισραήλ μέρη να εκμεταλλευτούν αυτές τις επιθέσεις. «Ο κόσμος παρακολουθεί» προειδοποίησε.

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέδωσε δήλωση καταδικάζοντας τις επιθέσεις στο Ισαέλ, χαρακτηρίζοντάς τες «φρικτές» και «αποκρουστική επίθεση».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα αυτή τη φρικτή επίθεση εναντίον του Ισραήλ από τρομοκράτες της Χαμάς από τη Γάζα και κατέστησα σαφές στον πρωθυπουργό Νετανιάχου ότι είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε όλα τα κατάλληλα μέσα υποστήριξης στην κυβέρνηση και τον λαό του Ισραήλ», είπε.

«Η τρομοκρατία δεν δικαιολογείται ποτέ. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιούν εναντίον οποιουδήποτε άλλου εχθρού προς το Ισραήλ επιδιώκει πλεονέκτημα σε αυτή την κατάσταση. Η υποστήριξη της κυβέρνησής μου για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σταθερή και ακλόνητη.

Η Τζιλ και εγώ προσευχόμαστε για  όλες τις οικογένειες που έχουν πληγωθεί από αυτή τη βία. Είμαστε συντετριμμένοι από τις ζωές που κόπηκαν τραγικά και ελπίζουμε σε ταχεία ανάρρωση για όλους όσοι έχουν τραυματιστεί», πρόσθεσε ο Μπάιντεν, λέγοντας ότι θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα παραμείνει σε στενή επαφή με τον Νετανιάχου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γιώργος Γεροντιδάκης: Δεν θεωρώ τον εαυτό μου παιδί θαύμα, δούλεψα πολύ
Αιμίλιος Χειλάκης: Ήταν από τις πιο ωραίες άγρυπνες νύχτες μου
Chevron Right