Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Μακελειό με νεκρούς, σκότωνε ανθρώπους σε ζωντανή μετάδοση

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία καθώς σημειώθηκαν δύο επιθέσεις σε τζαμιά στην περιοχή Κράιστσερτς.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία καθώς σημειώθηκαν δύο επιθέσεις σε τζαμιά στην περιοχή Κράιστσερτς.

Κατά την ίδια πηγή, υπάρχουν «πολλοί νεκροί» και μία σύλληψη.

Η αστυνομία προέτρεψε τους πιστούς να αποφύγουν να πάνε σήμερα στα τεμένη «σε όλη τη Νέα Ζηλανδία», μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ενοπλοι άνοιξαν πυρ στα δύο τεμένη, στην Λεωφόρο Ντινς, κοντά στο Χάγκλι Παρκ, και στο Λίνγουντ. Πηγές είπαν στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Stuff ότι υπάρχουν «τουλάχιστον 9 νεκροί», αλλά οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Κατά δημοσιεύματα, στο ένα από τα τεμένη προσεύχονταν τα μέλη της εθνικής ομάδας κρίκετ του Μπανγκλαντές, πάντως σύμφωνα με παίκτη «όλη» η ομάδα είναι σώα και ασφαλής.Ένας από τους δράστες, είχε προαναγγείλει την πράξη του μέσω Facebook.

Στη συνέχεια έδειξε μεσω live streaming τις αρρωστημένες του πράξεις, με πολλούς χρήστες του Twitter να εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για το βίντεο.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Έβο Μοράλες: Η οικονομική ελευθερία εξασφαλίζει την κοινωνική και προσωπική ελευθερία
Τραπεζικές κάρτες: Κυνήγι από την ΑΑΔΕ
Chevron Right