Κόσμος

Νέα αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών από τη Βρετανία κοντά στον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ

Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη Typhoon αναχαίτισαν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη σε δύο περιστατικά πάνω από τη Βαλτική, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.
AP Photo/Mindaugas Kulbis

Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που πετούσαν επάνω από την Βαλτική κοντά στον εναέριο χώρο της Ατλαντικής Συμμαχίας σε δύο χωριστές περιπτώσεις την Τρίτη και την Πέμπτη, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.

Μαχητικά Typhoon αναχαίτισαν την Τρίτη ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Ilyushin Il-20M “Coot-A. Δύο ημέρες αργότερα, δύο Typhoon αναχαίτισαν άγνωστο αεροσκάφος που έβγαινε από τον εναέριο χώρο του Καλίνινγκραντ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Αμυνας.

Ο υπουργός αρμόδιος για τις Ενοπλες Δυνάμεις Λουκ Πόλαρντ δήλωσε ότι με την αυξανόμενη ρωσική επιθετικότητα και τις κλιμακούμενες απειλές ασφαλείας, η Βρετανία αναλαμβάνει δράση για να συνδράμει τους συμμάχους της, να αποκρούσει τους εχθρούς και να προστατεύσει την εθνική της ασφάλεια».

«Η αποστολή αυτή δείχνει την ικανότητά μας να επιχειρούμε από κοινού με το νεότερο μέλος του ΝΑΤΟ την Σουηδία και να υπερασπιζόμαστε τον εναέριο χώρο της Συμμαχίας όπου απαιτείται, διατηρώντας μας ασφαλείς στο εσωτερικό και ισχυρούς στο εξωτερικό».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει αντίδραση της Μόσχας στα δύο περιστατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Πάσχα Chevron Left
Πάσχα με ακρωτηριασμούς, πυροβολισμούς και εκρήξεις: Οι επικίνδυνες «παραδόσεις» στην Ελλάδα (εικόνες, βίντεο)
Ο Τιμωρός spoiler: Οι φωτογραφίες που καίνε τον Πέτρο και τη Ναταλία
Ο Τιμωρός Chevron Right