Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής, Λιονέλ Μέσι, απέτισε φόρο τιμής στον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 88 ετών τη Δευτέρα του Πάσχα (21/4).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου επιβεβαιώθηκε από το Βατικανό – ήταν ο πρώτος Λατινοαμερικανός Ποντίφικας – και πέθανε σε ηλικία 88 ετών. Έτσι, όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για τη Δευτέρα του Πάσχα (21/4) αναβλήθηκαν σε ένδειξη σεβασμού.
Με καταγωγή από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν υποστηρικτής της Σαν Λορέντζο, που αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία της χώρας. Ήταν, επίσης, υποστηρικτής του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών και, μάλιστα, με καταγωγή από την Αργεντινή. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί το 2013 στο Βατικανό, κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής ακρόασης του ποδοσφαιριστή από τον Πάπα Φραγκίσκο.
Η ανάρτηση του Μέσι για τον Πάπα Φραγκίσκο
«Ένας διακεκριμένος Αργεντίνος Πάπας», έγραψε ο Λιονέλ Μέσι στο Instagram, μαζί με μια κοινή τους φωτογραφία. Το μήνυμα του ποδοσφαιριστή συνέχισε ως εξής: «Αναπαύσου εν ειρήνη, Πάπα. Σας ευχαριστούμε που κάνατε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος: Θα μας λείψετε!».
Las palabras de Lionel Messi en honor al papa Francisco 🫂🙏. pic.twitter.com/GGV6gyDSfF
— ESPN Deportes (@ESPNDeportes) April 21, 2025
Το αντίο της Σαν Λορέντσο
Η Σαν Λορέντσο αποχαιρέτησε, επίσης, τον Πάπα Φραγκίσκο, γράφοντας στο Χ: «Δεν ήταν ποτέ μόνο ένας από εμάς, αλλά πάντα ένας από εμάς. Ένας “Cuervo” ως παιδί και ως άνδρας. Ένας “Cuervo” ως ιερέας και καρδινάλιος. Ένας “Cuervo” και ως Πάπας».
Ακόμα, η ποδοσφαιρική ομάδα από την Αργεντινή σημείωσε το εξής: «Πάντα μετέδιδε το πάθος του για την ομάδα: Όταν πήγαινε στο Viejo Gasómetro για να δει την ομάδα του ’46, όταν ενθάρρυνε τον Angelito Correa στο παρεκκλήσι της Ciudad Deportiva, όταν δεχόταν τους επισκέπτες της Barca στο Βατικανό, πάντα με απόλυτη ευτυχία… Μέλος Νο 88235. Από τον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο στον Φραγκίσκο, υπήρχε ένα πράγμα που δεν άλλαξε ποτέ: Η αγάπη του για την ομάδα. Σε βαθιά θλίψη, από τη Σαν Λορέντσο, σήμερα, λέμε στον Φραγκίσκο: Αντίο, ευχαριστούμε και αντίο! Θα είμαστε μαζί στην αιωνιότητα!».
Nunca fue uno más y siempre fue uno de los nuestros. Cuervo de niño y de hombre… Cuervo como sacerdote y Cardenal… Cuervo también como Papa…
Siempre transmitió su pasión por el Ciclón: cuando iba al Viejo Gasómetro para ver al equipo del 46, cuando confirmaba a Angelito… pic.twitter.com/nVc8fWC9wi
— San Lorenzo (@SanLorenzo) April 21, 2025