Κόσμος

Ισραήλ: Καλεί χιλιάδες εφέδρους και επεκτείνει τον πόλεμο στη Γάζα

«Ο στρατός του Ισραήλ θα επιχειρήσει σε πρόσθετες περιοχές και θα καταστρέψει όλες τις υποδομές της Χαμάς», τονίστηκε στην ανακοίνωση.
Ισραήλ Στρατός
AP | Majdi Mohammed

Ο στρατός του Ισραήλ θα επιστρατεύσει δεκάδες χιλιάδες εφέδρους για να επεκτείνει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (4/5).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Al Jazeera, η ανακοίνωση έγινε από τον αρχηγό του στρατού, Εϊάλ Ζαμίρ, και ήρθε μετά την υπόσχεση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να συνεχίσει τον πόλεμο, παρά τις αυξανόμενες εκκλήσεις από το εσωτερικό του Ισραήλ για μια συμφωνία που θα φέρει πίσω τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους που κρατούνται στη Γάζα και θα τερματίσει τον πόλεμο, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 50.000 Παλαιστίνιους.

Η ανακοίνωση από τον στρατό του Ισραήλ

«Αυτή την εβδομάδα, στέλνουμε δεκάδες χιλιάδες διαταγές επιστράτευσης στο εφεδρικό μας προσωπικό για να εντείνουμε και να επεκτείνουμε τη δράση μας στη Γάζα», δήλωσε ο Εϊάλ Ζαμίρ και πρόσθεσε: «Αυξάνουμε την πίεση για να επιστρέψουμε τους ανθρώπους μας που κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα και να νικήσουμε τη Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός θα επιχειρήσει σε πρόσθετες περιοχές και θα καταστρέψει όλες τις υποδομές της Χαμάς πάνω και κάτω από το έδαφος.

Ο επικεφαλής του στρατού έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη ναυτική βάση Ατλίτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Klavdia Eurovision 2025 Chevron Left
Eurovision 2025: Η άφιξη της Klavdia στη Ζυρίχη και η αναχώρηση για τη Βασιλεία (βίντεο)
Λήξη συναγερμού στο «Blue Star 1» – Είχε εκκενωθεί το πλοίο για βόμβα (βίντεο)
Πλοίο Blue Star 1 Chevron Right