Σε τηλεφωνική συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες αφότου αντάλλαξαν «λόγια βαριά» με τον Έλον Μασκ μέσω αναρτήσεων στα δικά τους social media (Χ και Truth Social), ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε εξαιρετικά αδιάφορος για τη διαμάχη με τον μεγιστάνα της τεχνολογίας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στο ABC News, παρουσίασε το ζήτημα ως το τελευταίο που τον ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τα όσα ειπώθηκαν στις αναρτήσεις τους και εάν πρόκειται να έχουν μια τηλεφωνική επικοινωνία, όπως είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε απαξιωτικά: «Μιλάτε για τον άνθρωπο που έχει χάσει το μυαλό του; Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα (σ.σ. να μιλήσει μαζί του)».
► Έλον εναντίον Ντόναλντ: Ο online καυγάς και τα καυστικά σχόλια που έφεραν τον πόλεμο «τιτάνων»
Όπως πρόσθεσε ο Έλον Μασκ είναι αυτός που θέλει να του μιλήσει, αλλά ο ίδιος δεν είναι ακόμη έτοιμος να ανταποκριθεί. Ακολούθως ο πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε σε άλλα θέματα — μίλησε για τη μείωση του πληθωρισμού, την αύξηση των ξένων επενδύσεων και τα σχέδιά του για μια «τεράστια» επίσκεψη στην Κίνα.
Πηγές από το περιβάλλον του αναφέρουν πως ο Τραμπ δεν είναι τόσο θυμωμένος, όσο απογοητευμένος από τον Μασκ. Ένας σύμβουλός του που ήταν μαζί του το βράδυ της Πέμπτης είπε ότι έδειχνε «στεναχωρημένος» από τη ρήξη. Και αυτό ακριβώς έδειξε σύμφωνα με το ABC και το πρωί της Παρασκευής, στη συνέντευξη.
► Διαζύγιο με… ξεκατίνιασμα: Όσα γνωρίζουμε για το «πανηγύρι των τρελών» στον Λ. Οίκο
Σημειώνεται πως νωρίτερα, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είχε δηλώσει στο Politico πως οι Ντόναλντ Τραμπ και Έλον Μασκ πρόκειται να έχουν μια κατ΄ιδίαν τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή.
Ωστόσο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ξεκαθάρισε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ενδιαφέρεται να συνομιλήσει με τον πρώην στενό συνεργάτη του και πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου. Αυτό επιβεβαίωσε λίγες ώρες αργότερα και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξή του στο ABC News.
► Τα χρυσά συμβόλαια του Έλον Μάσκ με το αμερικανικό Δημόσιο που απειλεί να διακόψει ο Τραμπ