Κόσμος

Οδηγίες του ΥΠΕΞ στους Έλληνες που μένουν στο Ισραήλ – Δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα

Κλειστός ο εναέριος χώρος του Ισραήλ, εν αναμονή αντιποίνων από το Ιράν. Οι οδηγίες του ΥΠΕΞ στους Έλληνες κατοίκους του Τελ Αβίβ.
AP Photo / Petros Giannakouris

Να παραμείνουν σε ασφαλές μέρος κοντά σε καταφύγια συνιστά το υπουργείο Εξωτερικών στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο Ισραήλ μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι ισραηλινές δυνάμεις στο Ιράν.

Το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών επισημαίνοντας ότι ο εναέριος χώρος του Ισραάηλ είναι κλειστός, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται πτήσεις Τελ Αβίβ – Αθήνα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στο Ισραήλ, συνιστά στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να παραμείνουν σε ασφαλές μέρος, πλησίον καταφυγίου, και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών Αρχών. Ο εναέριος χώρος του Ισραήλ είναι κλειστός και δεν πραγματοποιούνται, επί του παρόντος, πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ben Gurion.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενεργοποιήσει τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων. Τηλέφωνα επικοινωνίας: ‪(+30) 210-3681350 και ‪(+30) 210-3681730.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Eurovision Ελλάδα Chevron Left
Eurovision 2026: Τα μεγάλα σχέδια της ΕΡΤ για τον εθνικό τελικό και τα δύο πρόσωπα-«κλειδιά»
Ο Τραμπ καταβυθίζει τη «δημοφιλία» των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο – Έρευνα σε 24 χώρες
Ντόναλντ Τραμπ Chevron Right