Κόσμος

Αιματηρή ενέδρα στο Aϊντάχο: Έβαλε επίτηδες φωτιά και «θέρισε» πυροσβέστες – Άγνωστο το κίνητρο

Για καλοστημένη ενέδρα μιλούν οι Αρχές στο Αϊντάχο. Δύο νεκροί πυροσβέστες, εντοπίστηκε ο δράστης.

Μια ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε την Κυριακή στο Canfield Mountain του Αϊντάχο, όταν ένας άνδρας φέρεται να έβαλε σκόπιμα φωτιά σε δασική περιοχή και στη συνέχεια άνοιξε πυρ εναντίον των πυροσβεστών που έσπευσαν για την κατάσβεση.

Σύμφωνα με τον σερίφη της Κομητείας Κούτεναι, Ρόμπερτ Νόρις, το περιστατικό εξελίχθηκε σε μια χαοτική και επικίνδυνη επιχείρηση που απαίτησε τη μαζική κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας. Ο φερόμενος ως δράστης βρέθηκε τελικά νεκρός με το όπλο δίπλα του, με τις αρχές να διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει πλέον απειλή για την κοινότητα.

«Ήταν μια καλοστημένη ενέδρα. Οι πυροσβέστες δεν είχαν καμία πιθανότητα να αμυνθούν», δήλωσε συγκλονισμένος ο σερίφης Νόρις. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο ίδιος ο δράστης να ήταν εκείνος που κάλεσε το 911 για να παγιδεύσει τα συνεργεία.

Οι φωνές πανικού στους ασυρμάτους της πυροσβεστικής μαρτυρούν τη φρίκη της στιγμής. «Είναι πιθανό ο δράστης να έτρεχε την ώρα που πυροβολούσε», πρόσθεσε ο Νόρις, εξηγώντας πως η κατεύθυνση και η φύση των τραυμάτων δείχνουν πως επρόκειτο για έναν ένοπλο.

Άγνωστο ακόμη το κίνητρο

Μέχρι στιγμής, το κίνητρο της επίθεσης παραμένει άγνωστο, ενώ τη Δευτέρα οι αρχές θα συνεχίσουν τις έρευνες στον χώρο, αναζητώντας και άλλα όπλα ή αποδείξεις. Ωστόσο, η επιχείρηση ενδέχεται να δυσκολέψει λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα στοιχεία του δράστη και των πυροσβεστών που δέχτηκαν την επίθεση δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα.

Το χρονικό της τραγωδίας

1:21 μ.μ.: Τηλεφώνημα στην αστυνομία για φωτιά στη βόρεια πλευρά του Canfield Mountain. Πυροσβεστικά συνεργεία σπεύδουν άμεσα στο σημείο.

2:00 μ.μ.: Οι πυροσβέστες ανέφεραν πως δέχονται πυροβολισμούς.

Οι επόμενες ώρες: Ξεκίνησε μια ευρεία επιχείρηση από περίπου 300 αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων του FBI, της αστυνομίας του Σποκέιν και της αστυνομίας του Coeur d’Alene. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τον ένοπλο

6:30 μ.μ.: Οι αρχές δήλωσαν ότι η κατάσταση εξακολουθούσε να αντιμετωπίζεται ως «ενεργή απειλή» και ο δράστης έπρεπε να εξουδετερωθεί το ταχύτερο δυνατό.

7:40 μ.μ.: Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν το σήμα του κινητού του υπόπτου, το οποίο βρισκόταν στο ίδιο σημείο από τις 3:16 μ.μ. Εκεί βρέθηκε ένας νεκρός άνδρας. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως πρόκειται για τον μοναδικό δράστη. Το σώμα του μετακινήθηκε άμεσα λόγω της εξάπλωσης της φωτιάς στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ο 90χρονος Δαλάι Λάμα ετοιμάζει τη διαδοχή του - Γιατί ανησυχεί η Κίνα Chevron Left
Ο 90χρονος Δαλάι Λάμα ετοιμάζει τη διαδοχή του - Γιατί ανησυχεί η Κίνα
Γεωργιάδης: «Γενναία η παραδοχή Μητσοτάκη ότι αποτύχαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ» - Τι είπε για τις παραιτήσεις
Άδωνις Γεωργιάδης Chevron Right