Κόσμος

Τραγωδία χωρίς τέλος στο Τέξας: 50 οι νεκροί από τις ξαφνικές πλημμύρες – Δεκάδες αγνοούμενα παιδιά

Η απόλυτη τραγωδία στο Τέξας. Η στάθμη του ποταμού Γκουανταλούπε ανέβηκε σχεδόν 8 μέτρα την Παρασκευή μέσα σε λιγότερη από μία ώρα.
AP Photo/Julio Cortez

Ανεβήκε ο τραγικός απολογισμός από τις ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία έχουν πεθάνει 50 άτομα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό πολλών παιδιών που εξακολουθούν να αγνοούνται.

AP Photo/Julio Cortez
AP Photo/Rodolfo Gonzalez

43 νεκροί στο Κερ

Οι πλημμύρες, οι οποίες προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν περιοχές του κεντρικού Τέξας την Παρασκευή, έχουν κοστίσει τη ζωή σε 43 ανθρώπους στην κομητεία Κερ, την πλέον πληγείσα, και σε ακόμη επτά σε άλλες τρεις κομητείες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του AFP που βασίζεται στα επίσημα στοιχεία των τοπικών αρχών.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο σερίφης της κομητείας Κερ, Λάρι Λίθα έκανε λόγο για 43 νεκρούς, «28 ενήλικους και 15 παιδιά», που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στη συγκεκριμένη κομητεία.

Σωστικά συνεργεία χτενίζουν την περιοχή αναζητώντας αγνοούμενους, συμπεριλαμβανομένων 27 κοριτσιών που συμμετείχαν σε θερινή κατασκήνωση στις όχθες του ποταμού Γκουανταλούπε.

Περίπου 500 διασώστες με τη συνδρομή 14 ελικοπτέρων έχουν κινητοποιηθεί, ενώ η Εθνοφρουρά του Τέξας και η Ακτοφυλακή έχουν στείλει ενισχύσεις.

ΑP Photo/Rodolfo Gonzalez

Απίστευτες καταστροφές στην κατασκήνωση

Στον χώρο της κατασκήνωσης, η στάθμη των υδάτων είχε υποχωρήσει χθες Σάββατο, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της καταστροφής, με δεκάδες ακινητοποιημένα οχήματα και ξεριζωμένα δέντρα.

Οι σαρωτικές πλημμύρες σημειώθηκαν ανήμερα του εορτασμού της «Ημέρας Ανεξαρτησίας», της εθνικής επετείου στις ΗΠΑ, λόγω των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στο κεντρικό Τέξας. Παραμένουν σε ισχύ προειδοποιήσεις για επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τις αρχές, η στάθμη του ποταμού Γκουανταλούπε ανέβηκε σχεδόν 8 μέτρα την Παρασκευή μέσα σε λιγότερη από μία ώρα, κατά την οποία έπεσαν 300 χιλιοστά βροχής, το ένα τρίτο της μέσης ετήσιας βροχόπτωσης στη συγκεκριμένη κομητεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Κύθηρα Καλαδί Chevron Left
Κύθηρα: Το μυστικό μέρος του νησιού που λίγοι γνωρίζουν - Μοναδικό και κρυμμένο
Φρικτό τροχαίο στο Αγρίνιο: Απανθρακώθηκε στο αμάξι του 21χρονος (βίντεο)
Chevron Right