Την παραίτησή του υπέβαλε την Τρίτη 15/7 ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντένις Σμιχάλ.
Ο Σμιχάλ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς «τους υπερασπιστές που κρατούν το μέτωπο και προστατεύουν την Ουκρανία», ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την εμπιστοσύνη του.
Ευχαρίστησε, επίσης, ολόκληρη την ομάδα «για την ακούραστη εργασία τους για τη χώρα μας».
Η παραίτησή του έρχεται ένα 24ωρο μετά την πρόταση του Ζελένσκι να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Άμυνας και τη δήλωσή του ότι υπολογίζει στην υποστήριξη του κοινοβουλίου για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται πως ο Ζελένσκι πρότεινε την Γιούλια Σβιρίντενκο, την πρώτη αναπληρώτρια πρωθυπουργό, για την πρωθυπουργία (διαβάστε εδώ ποια είναι η Γιούλια Σβιριντένκο).
Ο Ντένις Σμιχαλ ήταν πρωθυπουργός της Ουκρανίας από τον Μάρτιο του 2020, καθιστώντας τον, τον μακροβιότερο αρχηγό κυβέρνησης από την ανεξαρτησία της χώρας το 1991.