Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναρρώνει από κρίση τροφικής δηλητηρίασης, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του από το σπίτι για τις επόμενες τρεις ημέρες.
Ο Νετανιάχου, 75 ετών, αισθάνθηκε αδιαθεσία στη διάρκεια της νύχτας η οποία οφειλόταν σε φλεγμονή του εντέρου και αφυδάτωση, για τις οποίες λαμβάνει ενδοφλέβια αγωγή, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο Νετανιάχου άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το γραφείο του Πρωθυπουργού, και εξετάστηκε στο σπίτι του από τον αρμόδιο γιατρό, διευθυντή του τμήματος εσωτερικής παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Χαντασά – Έιν Κερέμ. Ο γιατρός διέγνωσε εντερική φλεγμονή που προκλήθηκε από κατανάλωση χαλασμένου φαγητού.
«Ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών του, ο πρωθυπουργός θα ξεκουραστεί στο σπίτι τις επόμενες τρεις ημέρες και θα διαχειρίζεται τις κρατικές υποθέσεις από εκεί», πρόσθεσε το γραφείο του.
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Κνεσέτ την Κυριακή, αλλά δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί ούτε στη δίκη του ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Τελ Αβίβ για διαφθορά που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.
Υπενθυμίζεται πως ο 75χρονος σήμερα Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει σοβαρές περιπέτειες με την υγεία του τα τελευταία χρόνια και για αυτό σήμανε συναγερμός μετά τη δηλητηρίαση που υπέστη. Το 2023 του τοποθετήθηκε βηματοδότης, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποβλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε αφαίρεση προστάτη αφού διαγνώστηκε με λοίμωξη του ουροποιητικού.