Κόσμος

Ινδονησία: Φωτιά σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες, τουλάχιστον 5 νεκροί και 280 διασωθέντες

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ακριβής αριθμός επιβατών και μελών του πληρώματος του πλοίου που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Ινδονησία.
BASARNAS via AP

Στις φλόγες τυλίχθηκε επιβατηγό πλοίο την Κυριακή 20 Ιουλίου στα ανοιχτά της νήσου Σουλαουέσι στην Ινδονησία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 5 άτομα.

Σύμφωνα με το Associated Press, το επιβατηγό πλοίο KM Barcelona 5 κατευθυνόταν προς το Μανάντο, πρωτεύουσα της επαρχίας Βόρεια Σουλαουέσι, από το Τάλαουντ, νησιωτικό διαμέρισμα της επαρχίας, όταν έπιασε φωτιά στη θάλασσα κοντά στο Ταλίσε.

Ο διοικητής του Στόλου της Ινδονησίας, αντιναύαρχος Ντενίχ Χεντράτα, δήλωσε ότι για τη διάσωση κινητοποιήθηκαν και τρία πολεμικά πλοία και ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 284 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετείχαν και ντόπιοι ψαράδες, οι οποίοι έσωσαν επιζώντες που φορούσαν σωσίβια και παρασύρονταν από τα κύματα προς κοντινά νησιά.

Οι διασώστες ανέσυραν πέντε πτώματα, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου γυναίκας, ενώ δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματίες, ούτε ακριβής αριθμός επιβατών και μελών του πληρώματος του πλοίου.

«Εξακολουθούμε να επικεντρωνόμαστε στις προσπάθειες διάσωσης», δήλωσε ο Χεντράτα, τονίζοντας ότι διερευνάται η αιτία της πυρκαγιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Παραλίγο νέα τραγωδία με Boeing 767 - Κινητήρας αεροσκάφους της Delta πήρε φωτιά λίγο μετά την απογείωση (Βίντεο)
Τζόκερ κλήρωση 20/7/2025: Μοιράζει τουλάχιστον 13.800.000 ευρώ
Τζόκερ κλήρωση 20/7/25: Μοιράζει τουλάχιστον 13.800.000 ευρώ Chevron Right