Εκατομμύρια τουρίστες από όλον τον πλανήτη επισκέπτονται κάθε χρόνο τα ελληνικά νησιά, αρκετοί εκ των οποίων έχουν ενημερωθεί για αυτά από τα social media – ειδικά από εκείνα όπου η φωτογραφία και το βίντεο κυριαρχεί, δηλαδή Instagram και Tik Tok.
Ωστόσο, συχνά η εμπειρία των ταξιδιωτών σε κάποιο πολύ δημοφιλές νησί -όπως για παράδειγμα η Μύκονος ή η Σαντορίνη– κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής κάθε άλλο παρά χαλαρωτική και ξεκούραστη είναι.
Μία τέτοια ιστορία αφηγείται η New York Post, σύμφωνα με την οποία η 27χρονη Gabriella Barras ξόδεψε σχεδόν 3.000 δολάρια για ένα τετραήμερο ταξίδι στη Σαντορίνη.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η 27χρονη επισκέφθηκε τη Σαντορίνη με αναμφίβολα υψηλές προσδοκίες, ωστόσο, κάθε άλλο παρά εντυπωσιάστηκε λόγω του ότι το νησί είχε ξεχειλίσει από τουρίστες.
«Περίμενα ότι οι διακοπές στη Σαντορίνη θα ήταν χαλαρωτικές, γραφικές και πανέμορφες», δήλωσε η κοπέλα.
«Η υπερχείλιση τουριστών σε κάθε σημείο που πήγαμε ήταν συντριπτική και σίγουρα δεν ήταν το πανέμορφο, χαλαρωτικό καταφύγιο που περίμενα. Υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι που προσπαθούσαν να δουν το ηλιοβασίλεμα ταυτόχρονα», εξήγησε η ίδια.
@gabriellabarras Well that was anti climatic 🫠 #santorini #instavsreality ♬ original sound – william springfield
Αν και είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς ότι ταξιδιωτικά hotspots όπως η Σαντορίνη είναι εκπληκτικά – μερικές φορές η εισροή τουριστών μπορεί να αφαιρέσει τη γοητεία και την ιστορία του τόπου, αναφέρει το δημοσίευμα.
«Ενώ ήταν όντως γραφική και η θέα ήταν εκπληκτική, δεν πίστευα ότι υπήρχε πολλή παράδοση και κουλτούρα της παλιάς σχολής. Είναι τόσο εμπορευματοποιημένο σε σημείο που δεν το βρήκα καθόλου χαλαρωτικό», τόνισε η Barras.
Και η Barras δεν είναι η μόνη που απογοητεύτηκε από τις καλοκαιρινές της διακοπές.
Άλλη τουρίστρια, η Claire, έμεινε επίσης στη Σαντορίνη και πάλεψε με το πλήθος για να επιβιβαστεί σε λεωφορείο για να επισκεφθεί ένα άλλο μέρος του νησιού.
Η Claire περιέγραψε την προσπάθειά της να μπει σε λεωφορείο ως ένα «ζωώδες χάος».
«Παίρναμε το λεωφορείο από το Καμάρι προς τα Φηρά και στη στάση του λεωφορείου υπήρχαν σωροί ανθρώπων που όλοι προσπαθούσαν να μπουν σε αυτό. Δεν υπήρχε ουρά στη στάση του λεωφορείου για να υπάρχει τάξη, οπότε ήταν ένα ελεύθερο παιχνίδι».