Κόσμος

Φινλανδία: Βουλευτής εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο κοινοβούλιο – Πληροφορίες πως αυτοκτόνησε

Ο 30χρονος Έμελι Πελτόνεν φέρεται να έδωσε τέλος στη ζωή του. Τι ανέφεραν οι αρχές του κοινοβουλίου της Φινλανδίας.

Βουλευτής στη Φινλανδία εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου. Ο βουλευτής του SDP, Έμελι Πελτόνεν, 30 ετών, φέρεται να έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ο Άαρο Τόιβονεν, επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας του κοινοβουλίου, δεν διέψευσε τις πληροφορίες όταν ρωτήθηκε εάν πρόκειται για αυτοκτονία. Ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τις ακριβείς συνθήκες και τα αίτια του τραγικού περιστατικού.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά θλιβερή και δυσάρεστη υπόθεση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με φινλανδικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ο Πελτόνεν, που εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2023, ήταν μέλος της Διοικητικής και της Νομικής Επιτροπής του κοινοβουλίου, καθώς και δημοτικός σύμβουλος στο Järvenpää και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Τον Ιούνιο, αποκάλυψε στα κοινωνικά δίκτυα ότι λάμβανε θεραπεία για προβλήματα στα νεφρά και είχε πάρει μερικές εβδομάδες άδεια από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα για να αναρρώσει στο σπίτι.

Αργότερα αποκάλυψε ότι είχε μολυνθεί από βακτηριακή λοίμωξη κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Πέθανε ο Απόστολος Σαββουλίδης – Θρήνος στον ΠΑΟΚ Chevron Left
Πέθανε ο Απόστολος Σαββουλίδης – Θρήνος στον ΠΑΟΚ
Την Τετάρτη (20/8) ανακοινώνεται η διοργανώτρια πόλη της Eurovision 2026
Eurovision 2026 Αυστρία Βιέννη Ίνσμπρουκ Chevron Right