Κόσμος

Ινδία: Έρευνα για τραπεζική απάτη εναντίον του αδελφού του πλουσιότερου ανθρώπου της χώρας

Οι Αρχές στην Ινδία υποστηρίζουν ότι ο Ανίλ Αμπάνι καταχράστηκε τραπεζικά κεφάλαια για σκοπούς διαφορετικούς από αυτούς που είχαν συμφωνηθεί.
Ινδία Ανίλ Αμπάνι
AP | Rafiq Maqbool

Οι Aρχές στην Ινδία ανακοίνωσαν, το Σάββατο (23/8), ότι άρχισαν ποινική διαδικασία σε βάρος του βιομήχανου Ανίλ Αμπάνι και της εταιρείας του, Reliance Communications Ltd, έπειτα από καταγγελία της State Bank of India (SBI) για υπόθεση απάτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τράπεζα, ο Ανίλ Αμπάνι – νεότερος αδερφός του δισεκατομμυριούχου, Μουκές Αμπάνι – και η Reliance Communications εξαπάτησαν την τράπεζα, προκαλώντας ζημιά ύψους 30 δισ. ρουπίων (περίπου 344 εκατ. δολάρια).

Έφοδος στο σπίτι του Αμπάνι στην Ινδία

Το Κεντρικό Γραφείο Ερευνών της Ινδίας (CBI) πραγματοποίησε έρευνες στο Μουμπάι, τόσο στην κατοικία του επιχειρηματία όσο και στα γραφεία της πλέον πτωχευμένης Reliance Communications.

Εκπρόσωπος του Ανίλ Αμπάνι δήλωσε στο Reuters ότι οι έρευνες στην οικία του ολοκληρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι. «Ο κ. Αμπάνι αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες και θα υπερασπιστεί τον εαυτό του με τον προσήκοντα τρόπο», τόνισε.

Κατηγορίες για κατάχρηση τραπεζικών κεφαλαίων

Οι Αρχές στην Ινδία υποστηρίζουν ότι ο Ανίλ Αμπάνι και η εταιρεία του καταχράστηκαν και εκτροχίασαν τραπεζικά κεφάλαια για σκοπούς διαφορετικούς από αυτούς που είχαν αρχικά συμφωνηθεί. Από την πλευρά της, η SBI δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού.

Η υπόθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε άλλη έρευνα που διεξήγαγε, τον περασμένο μήνα, η Διεύθυνση Επιβολής του Νόμου της Ινδίας, η οποία πραγματοποίησε εφόδους σε 35 τοποθεσίες συνδεδεμένες με τη Reliance Communications, στο πλαίσιο ερευνών για ξέπλυμα χρήματος και παράνομη εκτροπή δημοσίων κεφαλαίων.

Μάλιστα, τότε η εταιρεία δεν είχε απαντήσει τότε σε αιτήματα για σχολιασμό, ωστόσο πηγή του ομίλου είχε αρνηθεί τις κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Πλοίο Blue Star Μύκονος Chevron Left
Πειραιάς: Αναχώρησε το πλοίο «Blue Star Μύκονος» με δύο ώρες καθυστέρηση λόγω βλάβης