Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι είχε πρόσφατα εκ νέου συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις οποίες χαρακτήρισε «καλές», αλλά πρόσθεσε σημείωσε πως «μετά πάει και βομβαρδίζει την Ουκρανία».
Ερωτηθείς γιατί ο Πούτιν δεν συναντά τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απάντησε: «Επειδή δεν τον συμπαθεί». Συνέχισε λέγοντας ότι «γενικά δεν συμπαθιούνται μεταξύ τους», επαναλαμβάνοντας μία πάγια σκέψη του, ότι «αν ήμουν εγώ πρόεδρος, ο πόλεμος δεν θα είχε αρχίσει ποτέ».
Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχαν στην Αλάσκα τη χαρακτήρισε «επιτυχία», λέγοντας ότι συζητήθηκαν πολλά θέματα, μεταξύ αυτών και τα πυρηνικά όπλα. «Θέλουμε αποπυρηνικοποίηση», πρόσθεσε ο Τραμπ.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος επανέλαβε ότι επιθυμεί να τερματιστεί ο πόλεμος, ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν έχουν συζητηθεί συγκεκριμένες εγγυήσεις ασφαλείας, ούτε ζήτημα αεροπορικής υποστήριξης.
«Θα επανέλθουμε», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ «ασχολούνται με το ΝΑΤΟ, όχι πραγματικά με την Ουκρανία» και ότι «δεν ξοδεύουμε πλέον χρήματα για την Ουκρανία».